"Дедпул" и "Игра на тронове" оглавяват двете Топ 10 класации на TorrentFreak

"Игра на тронове" оглавява за поредна година списъка с най-пиратираните сериали през изтеклия период.

Сериалът на HBO продължава да държи челното място и след излъчването на сезон 6. Следва го "Живите мъртви", чийто рейтинг този сезон започна да пада стремително.

Трети се нарежда новият хит в програмата на платения канал, "Западен свят".

Виж още: Въпросите, които Westworld ни кара да си задаваме

Подреждането е на TorrentFreak, които са комбинирали статистиката на няколко BitTorrent тракера за най-сваляните епизоди с данни за тв рейтингите в САЩ.

Сродните сериали от комиксовата DC вселена - "Светкавицата" и "Стрелата", си разменят миналогодишните позиции и са съответно номер 4 и 5.

Единственият ситком в Топ 10 е "Теория за Големия взрив", който обаче се срива от трето на шесто място, а седми по популярност сред онлайн пиратите си остава "Викингите".

Луцифер (Том Елис) с брат си Амендиел (Д.Б.Удсайд) и майка им Шарлът, която играе от култовата блондинка Триша Хелфър ("Боен кораб Галактика"). Тя се присъедини към сезон 2 на сериала, който върви в САЩ тази есен

Осмият - "Луцифер", също е сред новите попълнения в списъка, а "Костюмари" се изкачва с една позиция нагоре, до номер 9.

Десетката закръгля документална поредица - The Grand Tour, премиерното онлайн шоу от бившия екип на хитовото автомобилно предаване Top Gear: Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд.

При филмите, които са станали обект на онлайн пиратство, номер 1 е "Дедпул", номиниран сега за "Златен глобус" при комедиите и мюзикълите.

Широкоекранната адаптация по комиксите на "Марвъл" донесе на Райън Рейнолдс и титлата "Шоумен на годината" от сп. "Ентъртейнмънт уикли".

Виж още: Трите смели маркетингови решения, които донесоха успеха на "Дедпул"

Въпреки че в боксофиса постигна най-големия успех за филм с ограничение до 17-годишна възраст, пиратските копия на "Дедпул" се появиха още през февруари и продължават да се гледат от милиони, отбелязват от TorrentFreak.

 

Основно през годината са пиратирани и други високобюджетни филми по комикси. В челната тройка са още "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Капитан Америка 3: Войната на героите", а по-надолу в десетката фигурират още "X-Men: Апокалипсис" и "Отряд самоубийци", съответно на пето и осмо място.

Макар че повечето от тях бяха разгромени от критиката, касовите им приходи бяха значителни, а успехът по кината автоматично означава и високо търсене в пиратските сайтове. Изключение от това правило в Топ 10 е "Денят на независимостта 2", който се провали тотално както в касите на кината, така и в отзивите.

Виж още: Героите от "Денят на независимостта 2" преди и сега

Продължението на летния кинохит от 1996 г. обаче се нарежда на седмо място по брой сваляния. Преди него, на шесто място, е друг филм с противоречиви отзиви - "Warcraft: Началото", който беше сред най-очакваните блокбъстъри на 2016-а..

При анимациите фаворит е "Търсенето на Дори" на "Пиксар", който този път няма шанс за "Оскар" (залозите са за "Зоотрополис" на "Дисни"), но е най-гледаният филм в САЩ за 2016 г. и заема второто място в световен мащаб, а при пиратираните заглавие е под номер 9.

"Оскарът" на Леонардо ДиКаприо за главна мъжка роля вероятно е провокирал засилено търсене на "Завръщането" - биографичната драма е 10-а, единственият филм от 2015 г. в пиратската класация.

Виж още: Три начина да умреш, преди да навършии 42

Източник: TorrentFreak