Трейлърите за "Зората на справедливостта" (2016), с който започва дългосрочният ангажимент на Бен Афлек като Човека прилеп

В ролята на Брус Уейн / Батман са се превъплъщавали Майкъл Кийтън, Вал Килмър, Джордж Клуни, а с най-голям успех - Крисчън Бейл.

Бен Афлек се кани да ги засенчи с изявите си в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", предстоящите Suicide Squad (Отряд самоубийци), двата нови игрални филма за Лигата на справедливостта (Justice League) и предстоящ нов проект за Батман, който ще режисира.

Виж още: Виж Бен Афлек като новия Батман - и го сравни с предишните

Първият трейлър с появата на Човека прилеп беше представен на ComicCon в Сан Диего и събра над 8 млн. гледания онлайн само за 13 часа. Филмът е по кината у нас от 25 март, с предпремиерни прожекции от 23-ти.

Пред публиката Афлек, който в момента е в развод, разказа какъв съвет получил Крисчън Бейл, с когото се засекли веднъж когато купували батмански маскарадни костюми за децата си. Да, свързан е с ходенето на Батман по малка нужда...

Освен Хенри Кавил ("Човек от стомана") като Кларк Кент / Супермен, във филма на Зак Снайдър се появяват и други култови персонажи от комиксите на "Ди Си": "българския Конан Варварина" Джейсън Момоа като Артър Къри / Аквамен, Езра Милър като Бари Алън/Светкавицата, Гал Гадот като Даяна Принс / Жената чудо.

Сред поддържащите актьори блестят Холи Хънтър, Даян Лейн (Марта Кент), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Джеръми Айрънс (иконома Алфред), Лорънс Фишбърн (Пери Уайт).

Видео: Посетете градовете на Батман и Супермен

Рокзвездата Джаред Лето се превъплъщава в най-маниакалния Жокер досега, а Джеси Айзенбърг ("Социална мрежа") играе другия архизлодей - Лекс Лутър, все още с коса.