Краля на рокендрола оживява в нов биографичен филм от режисьора на "Мулен руж". Сред звездите, освен изпълнителят на заглавната роля, е и Том Ханкс като мениджъра на Елвид Пресли - полк. Том Паркър

Когато преди близо две години отиде в Австралия, за да се снима в новия филм на Баз Лурман ("Мулен Руж", "Великият Гетсби"), Том Ханкс се оказа сред първите випове, диагностицирани с новия коронавирус. След кратко боледуване той се възстанови, а благодарение на това узнахме и каква е ролята му - полк. Том Паркър, загадъчния мениджър на Елвис Пресли.

Звездата във филма обаче не е той, а 30-годишният Остин Бътлър ("Имало едно време в Холивуд"). Актьорът, познат още от сериали като "Дневниците на Кари" и "Хрониките на Шанара", който се превъплъщава в Краля на рока от самото начало на кариерата му чак до нейния зенит.

На екрана се появяват и други известни музиканти от онова време като Би Би Кинг, Литъл Ричард, сестра Розета, Ханк Сноу (Дейвид Уенъм, познат като Фарамир от "Властелинът на пръстените") и "бащата на кънтри музиката" Джими Роджърс, в когото се превъплъщава Коди-Смит Макфий от "Силата на кучето" - филма фаворит на тазгодишните "Оскари".

Самият Пресли също има множество роли в игралното кино, но ная-стойностен е концертният филм Elvis: That's the Way It Is (1970), документирал завръщането му на сцена в Лас Вегас, седем години преди ранната му смърт едва на 42-годишна възраст...

"Елвис" излиза по кината у нас от 24 юни, а ето и първи трейлър: