1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Икигай - ключът към японското дълголетие
Икигай - ключът към японското дълголетие

Популярно

БГ и свят България

Здравната каса с нов шеф. Какви са приоритетите му?
Д-р Дечо Дечев

  • Ползите от орехите не са една и две
    Chiniya s orehi

    Чиния с орехи

    Учени доказват благотворното им въздействие за мозъка, чревната флора, кръвоносните съдове, дори при превенцията на Алцхаймер

    Орехът е достоен съперник на лимона за титлата "царя на плодовете". Няма друг продукт в природата, който да е толкова полезен за мозъка и да запазва толкова дълго паметта, колкото орехите.

    Те съдържат химични съединения, които спомагат за възобновяване на мозъчните клетки и поддържат нервната система в добро състояние, изтъкват д-р Йонко Мермерски и проф. Христо Мермерски в трудовете си, посветени на природната медицина.

    Освен за мозъка и подобряване на паметта, ореховите ядки са ефективни против безсъние, за укрепване на имунитета и понижаване на кръвното налягане; забавят развитието на ... прочети още


  • Икигай - ключът към японското дълголетие
     malka kniga za ikigay ot ken mogi

    "Малка книга за икигай" от Кен Моги

    Откъс от "Малка книга за икигай" на Кен Моги

    Започни от нещо малко
    Освободи се от себе си
    Хармония и устойчивост
    Радостта от малките неща
    Бъди тук и сега

    Това са петте стълба на икигай (от "ики" - да живея, и "гай" - причина), върху които стъпва авторът на "Малка книга за икигай" Кен Моги, за да обясни на достъпен език за чужденците философията, смятана за ключ към японското дълголетие. 

    "Всеки от тях представлява опора на самата основа, която позволява на икигай да процъфти. Те не се изключват взаимно, нито са самодостатъчни, нямат определен ред или йерархия. Но са жизненоважни за ... прочети още


  • Осем храни, които да консумираме през есента
    Yabalkov pay

    Ябълков пай

    Есента е сезон на наситенозелено, тъмножълто и яркооранжево, а тези цветове означават богати на витамини плодове и зеленчуци. Колкото по-колоритни са храните, които консумираме, толкова по-добре за нашето здраве

    Есента е времето за прибиране на реколтата, но и периодът, когато събираме енергия за студените месеци, когато активността ни е по-ниска и приемът на свежи плодове и зеленчуци е много по-малък, а поради климатичните влияния ставаме по-уязвими към болести и други неразположения на тялото, припомнят от foodpanda.

    Виж още: Как да подсилим имунитета си през есента

    Ето няколко от най-вкусните и здравословни сезонни плодове и зеленчуци, които може да направите редовна част от менюто си, за да извличате хранителните им ползи през есенните месеци:

    - Тиква

    Богата на бета-каротин, витамин С и А, фолиева ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност