Bulevard.bg гостува на натуралния бодибилдър и създател на Shake.bg, с когото си поговорихме за здравето и диетите, тренировките и добрата кондиция, успеха и мечтите.

- Стоян, как се роди идеята за Shake.bg и какво се крие зад нея?

- Shake.bg иска да наложи здравословния начин на живот, да разбие митовете, че хранителните добавки се използват само от професионални спортисти. Всеки от нас има нужда от тях. 

С влошаването на качеството на храната в днешно време, тези продукти са просто необходимост. Истината е, че качеството при тях е много по-високо от продуктите, които се предлагат в хранителните вериги, които уж се смятат за полезни.

- Какво по-различно може да открием в Shake.bg?

- В Shake.bg ще откриете всичко, от което имате нужда. Като започнем от хранителни добавки, спортни облекла, био храни и стигнем до фитнес уреди и оборудване

Не на последно място нашите клиенти ще имат възможност за лична консултация с мен, както и да поръчат специално изработен за тях хранителен режим или тренировъчна програма.

- На пазара има толкова много хранителни добавки, че човек трудно може да се ориентира. Как може да изберем най-доброто на нас?

- Тук идва мястото на безплатните консултации, които даваме ние от Shake.bg. Всеки клиент е свободен да се допита до нас и ние ще му предложим най-доброто за него. 

Важно е човек да знае какво иска да постигне – дали иска да отслабне или да качи мускулна маса, или просто за тонус. 

В интернет е пълно със всякаква информация, която в повечето случаи е подвеждаща. Затова ние от Shake.bg препоръчваме хората да се консултират със специалист (с мен) : )))

Стоян Стоянов - преди и сега. Дата на раждане: 22.05.1992. Ръст: 180 см. Тегло: 91 кг. Любима мускулна група: ръце.

- Повечето хора си мислят, че хранителните добавки са пълна химия. Дай да разбием този мит?

- Самото име говори, че това е добавка към храната. В тях няма никаква химия, както обичат да се изразяват некомпетентните потребители. Това са хранителни вещества от естествен произход, които са под формата на пудра, таблетки или капсули. Те допълват храненето, но не го заместват, както и не са предназначение да лекуват болести. 

Например хора, които не обичат да пият кафе, а имат нужда от енергия, могат да приемат кофеин на капсули, което много ги улеснява, а в крайна сметка получават енергията, която дава кафето. 

Или хора вегетарианци - могат да добавят протеинови шейкове в менюто си, за да повишат дневния прием на белтъчини.

- Много млади момичета и момчета си мислят, че могат да поддържат добра форма само с хранителни добавки. Каква е ролята на добрия хранителен режим?

- Ако нямате правилен хранителен режим, каквито и добавки да пиете, никога няма да постигнете желаната фигура. Да, хранителните добавки помагат, но ако разчитате само на тях, ефект няма да има.

Преди да препоръчам хранителни добавки на моите клиенти аз им обяснявам, че диетата е основата, а добавките подсилват тази основа.

Стоян тренира натурално, разчита единствено на тежките тренировки, правилното хранене и хранителните добавки.

- Всичко е много индивидуално и няма универсална диета, но все пак, на кои храни да наблегнем и кои да изключим от менюто си?

- Да, всичко е строго индивидуално, но общо взето няма как човек да изглежда добре, ако се тъпче с бургери и пържени картофки. Тайната на добрата фигура си крие в това, че човек не трябва да гладува, а да се храни правилно. 

Не одобрявам гладуването, това само може да Ви навреди!

- Какво мислиш за био храните? Това временна мода ли е или тенденция, която все повече ще се налага?

- В нашия замърсен свят био храните са нещо чудесно, но не всеки може да си позволи да се храни с тях, поради високата им цена. 

Факт е, че днес много храни са генномодифицирани и са изключително вредни. Ето защо се появиха и био храните. За мен това не е мода, а избор да се храниш здравословно.

Като малък Стоян гледа на видео конкурса "Мистър Олимпия" и е толкова впечатлен от физиката на "щангистите", както ги наричаха тогава, че решава и той да започне да тренира.

- Каква е тайната на твоята перфектна форма?

- Тайната на моята фигура е години и години тренировки, лишения, пот и труд. Няма как да изглеждаш по този начин, ако не даваш всичко от себе си, за да го постигнеш. 

Бодибилдингът не е просто да вдигаш тежести, това е начин на живот! Всичко се гради стъпка по стъпка. Няма пряк път до успеха. Има ли желание, има и начин. 

Всеки иска да изглежда добре, но не всеки има волята да го постигне. Лесно е да намериш извинение, трудно е да се хванеш и да работиш здраво.

- Най-голямата ти мечта...

- Имам много мечти и всичките са големи. Малко по малко започвам да ги осъществявам, но само да мечтае човек не става. Трябва и да се действа.

Животът е един и не искам да го пропилявам. Всеки ден се събуждам с мисълта как да се развивам все повече и повече. 

Успехът е въпрос на действие, въпрос на избор!

- След 10 години къде се виждаш?

- Да съм жив и здрав на първо място. След 10 години се виждам като успял млад човек. Създал семейство. Постигнал голяма част от мечтите си. И най-вече щастлив!
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook