1. книги
  2. музика
  3. филми
  4. игри
  5. Любопитно
  6. телевизия
  7. сцена

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

"Прекалено много фотография"
"Прекалено много фотография"

Популярно

БГ и свят

Февруари 2019 - снимка на деня
Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм са Хобс и Шоу

  • 13 любопитни факта за петък 13-и
    Fatalniyat petak

    Фаталният петък

    Ако сте суеверни, вероятно вярвате, че това е най-лишеният от късмет ден в календара.

    Може и така да е, но за да ви разсеем от тези мисли (или да ви изплашим още повече), ето 13 факта и легенди за петък 13-и, които може би не знаете.

    1. Първо, той въобще не е рядкост. Случва се поне веднъж годишно, а понякога - до три пъти.

    2. Американският президент Франклин Рузвелт е отказвал да пътува в петък, 13-и, и никога не е приемал 13 гости на масата си. Освен това Наполеон Бонапарт и президентът на САЩ Хърбърт Хувър също са се бояли от числото 13.

    3. Страхът от числото 13 се нарича трискайдекафобия, а страхът от петък 13-и е наричан от учените параскевидекатриафобия. Терминът идва от гръцките думи paraskevi ... прочети още


  • Как да направим тиквен фенер за Хелоуин
    Tikveni feneri

    Тиквени фенери

    Макар че Хелоуин не е български празник, много хора го празнуват

    Един от традиционните за празника на Вси светии елементи е тиквеният фенер, пише Kulinaria.bg

    Тиквеният фенер (познат още като jack-o'-lantern, а у нас - "Светещия Джак") представлява издълбана тиква с източник на светлина отвътре, чиято идея е да прогонва злите духове.

    Свързан е главно с Хелоуин. Докато първоначално за целта били използвани репи и цвекла, по-късно в употреба започват да влизат само тикви. В днешно време обаче може да се видят и изработки от други плодове и зеленчуци, например от ананас.

    Виж още: Пет лесни рецепти с тиква

    Как се прави тиквен фенер?

    Трябват ти:
    - ... прочети още


  • Пет лесни рецепти с тиква
    Pay s tikva

    Пай с тиква

    Няма нищо по-лесно от приготвянето на печена тиква с мед, канела и смлени орехи. По случай Хелоуин открихме в Kulinaria.bg още няколко, по-нестандартни идеи за тиквата в есенното ни меню

    Печена тиква може да си вземете и готова, например от фурната на "Графа", при това без да се притеснявате като Душко Добродушков в разказа от Елин Пелин "Печената тиква". Тя може да се използва и за приготвянето на пай с тиква - друг популярен десерт в дните около Хелоуин и дълбаенето на тиквени фенери.

    Трябва ви маслено тесто по рецепта от Kulinaria.bg, а за плънката: 600 г печена тиква, 100 г захар, 4 яйца, по 100 мл сладкарска сметана и прясно мляко, 0,5 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 г джинджифил.

    Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта.След това ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност