1. книги
 2. музика
 3. филми
 4. игри
 5. Любопитно
 6. телевизия
 7. сцена

Най-ново

Най-ново

Какво прави хората нещастни?
Какво прави хората нещастни?

Популярно

видео

Круела - Жокера на "Дисни"?
Ема Стоун като Круела от "101 далматинци"

 • Какво прави хората нещастни?
   pokoryavane na shtastieto ot bartrand rasel

  "Покоряване на щастието" от Бъртранд Ръсел

  Откъс от "Покоряване на щастието" от Бъртранд Ръсел (1872-1970), удостоен с Нобеловата награда за литература за своята "рационалност и хуманност като безстрашен защитник на свободното слово и свободната мисъл на Запад"

  Бъртранд Ръсел (1872-1970), уелски математик, логик, философ, реформатор в образованието и семейните взаимоотношения, пацифист, автор на богата кореспонденция, писател и колумнист, е един от най-влиятелните и популярни мислители на ХХ век.

  Идеите му променят основните схващания в много от съвременните науки. Сред тях е Парадоксът на Ръсел в математиката - но точните науки не са единствената сфера, в която той е оставил значима следа.

  През 1950 г. той е удостоен с Нобелова награда за литература за големия си принос към световната литература и своята "рационалност и хуманност като безстрашен защитник на свободното слово ... прочети още


 • "Знанието има граници, за разлика от невежеството"
   avtobiografiya ot branislav nushich

  "Автобиография" от Бранислав Нушич

  Под това мото излиза поредното българско издание на "Автобиография" от Бранислав Нушич, една от най-забавните книги не само в балканската литература. Прочетете откъс

  Бранислав Нушич (1864-1938) е виден сръбски писател и комедиограф, основател на модерната сръбска реторика. Завършва Юридическия факултет в Белградския университет, като междувременно участва в Сръбско-българската война.

  През 1889 г. започва работа като служител в сръбското консулство в Битоля и прекарва 10 години на сръбска дипломатическа служба в Македония и Косово. По-късно става директор на Сараевския народен театър, а малко преди края на живота си, през 1933-та, е избран за академик в Сръбската академия на науките. 

  По собствените му думи писането на автобиография е ... прочети още


 • "Мисия Туран" - големия нов роман от автора на "Мисия Лондон"
  Avtorat na misiya london i misiya turan alek popov

  Авторът на "Мисия Лондон" и "Мисия Туран" Алек Попов

  Поредната сатирична книга на Алек Попов за експедиция, която търси потомците на древните българи, вади на показ всички комплекси, превърнали се в част от народопсихологията ни

  Две десетилетия след култовата сатира "Мисия Лондон", екранизирана с голям успех, писателят Алек Попов се завръща с нова мисия, която пренася читателя в съвсем различен, екзотичен свят - свят на приключения и любовни перипетии, на диктатори и волни джигити, свят на песни, шамански заклинания и танци по тънкия лед на голямата политика.

  "Мисия Туран" е описван от издателите му "Сиела" като мозайка от патриотични страсти, политически интриги, балкански и далекоизточни нрави, в която най-абсурдни ситуации плашещо ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност