1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Мицеларната вода - най-нежният заличител на всякакъв грим
Мицеларната вода - най-нежният заличител на всякакъв грим

Популярно

лайфстайл

Десерт с маслини
Брауни с маслини

  • Агнешко бутче върху дроб-сарма
    Agneshko

    Агнешко

    Какво е Великден без шарените яйца, пухкавите козунаци, вкусното агнешко...

    Предлагаме ви лесна, вкусна и различна рецепта за печено агнешко с дроб-сърма, препоръчана ни от Kulinaria.bg.

    Необходими продукти:
    1 връзка зелен лук; 300 г ориз; 200 г гъби; 500 г набор за дроб-сарма; 2 кг агнешко бутче или плешка; 50 г стафиди; 1 ч.л. червен пипер; 1 ч.л. сол; 3 клонки девесил; 7 листа джоджен; 50 г ракия; 600 мл вода; 100 мл олио.

    Начин на приготвяне: 

    1. Слагаме агнешкото бутче и набора за дроб-сарма в дълбока тенджера за варене. Пълним я с вода (около 1 литър) и добавяме ракията.

    2. След като кипне месото и дреболиите, отстраняваме кръвта, изплувала на повърхността. ... прочети още

  • | 6 Коментара
    Плетен козунак
    Pleten kozunak

    Плетен козунак

    Ако и вие сте закъснявате с месеното на козунаците като нас, ето лесна рецепта

    От Kulinaria.bg обещават, че техният плетен козунак се приготвя лесно и ние се доверяваме. Ето как става...

    Продукти:

    50 г стафиди, накиснати в ром
    1 белтък за намазване
    60 г свинска мас
    40 г масло
    650 г брашно или колкото поеме
    половин кубче мая
    175 г прясно мляко, топло
    200 г захар
    3 яйца
    1 ч.л. сол
    1 ванилия
    20 г лимонова есенция

    Начин на приготвяне:

    1. Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса.
    2. Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме накиснатите в ... прочети още


  • Да боядисаме яйцата с натурални техники
    Boyadisvane na yaytsa

    Боядисване на яйца

    Как да боядисаме красиви шарени яйца, използвайки само природни продукти

    Едно от най-важните неща на Великден са боядисаните яйца. За да получим хубави, плътни цветове, най-често ни се налага да използваме боите от магазина. Въпреки това обаче в миналото хората са се справяли и с изцяло натурални продукти. 

    Американската кулинарна водеща и лайфстайл гуру Марта Стюарт показва няколко работещи изцяло природни рецепти, с които да получим красиви шарени яйца.

    Виж още: Съвети за боядисване на яйца

    Преди да започнете боядисването, избършете черупката на всяко яйце с оцет, за да му помогнете да абсорбира цвета.

    Нужни съставки:
    - Оцет
    - Сурови яйца
    - Тензух
    - ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност