1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Торта с моркови
Торта с моркови

Популярно

лайфстайл

Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли
Свеж коктейл с диня

  • Пет лесни рецепти с тиква
    Pay s tikva

    Пай с тиква

    Няма нищо по-лесно от приготвянето на печена тиква с мед, канела и смлени орехи. По случай Хелоуин открихме в Kulinaria.bg още няколко, по-нестандартни идеи за тиквата в есенното ни меню

    Печена тиква може да си вземете и готова, например от фурната на "Графа", при това без да се притеснявате като Душко Добродушков в разказа от Елин Пелин "Печената тиква". Тя може да се използва и за приготвянето на пай с тиква - друг популярен десерт в дните около Хелоуин и дълбаенето на тиквени фенери.

    Трябва ви маслено тесто по рецепта от Kulinaria.bg, а за плънката: 600 г печена тиква, 100 г захар, 4 яйца, по 100 мл сладкарска сметана и прясно мляко, 0,5 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 г джинджифил.

    Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта.След това ... прочети още


  • Как да поддържаме костите си здрави чрез храната
    Balgarsko kiselo mlyako

    Българско кисело мляко

    По повод световния ден за борба с остеопорозата 20 октомври: Какви витамини и минерали трябва да си набавяме, за да се предпазим от болестта - плюс няколко кулинарни рецепти за здрави кости

    За своето нормално развитие и поддържане скелетът се нуждае от балансирана храна, която съдържа както белтъчини, мазнини и въглехидрати, така и витамини и минерали. Здравословната и хранителна диета е от изключително значение за осигуряването на силни и здрави кости във всеки етап от живота на човека и за намаляване на риска от остеопороза, припомнят от РИОКОЗ - Велико Търново.

    Ключова роля за здравето на костите имат минералният калций и витамин Д. Калцият е основен структурен елемент на костната тъкан, а витамин Д подпомага усвояването му в червата и осигурява правилна обмяна и ... прочети още


  • Любопитни факти за лука
    Glava cherven luk

    Глава червен лук

    Какво не сте знаели за зеленчука, който предизвиква сълзи в очите - и как да си приготвите лесна лучена супа

    Лукът е един от най-консумираните зеленчуци като средство за овкусяване. Въпреки че е неприятен за очите и предизвиква сълзене, той се използва с кулинарията като основна съставка в салати и готвени ястия.

    Но знаете ли още, че:

    - Лукът съдържа флавоноиди - уникални съединения, срещани в растения, които носят ползи за здравето. Те съдържат предимно биоеквивалентния кверцетин, който се прилага като антиоксидант, противораково и противовъзпалително вещество.

    - Въпреки че лукът е много предпочитан, той няма много големи хранителни свойства. Една чаша нарязан лук съдържа 234 мг калий, в сравнение с около 537 мг в един ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност