Основи на грижата за кожата

Преди да се насладите на топлината и слънчевото време, трябва да помислите как слънцето може да се отрази на кожата ви. Освен случайните летни слънчеви изгаряния, UV лъчите също могат да ускорят някои общи признаци на стареене на кожата като фини линии и бръчки, старчески петна и увиснала кожа. Повишената влажност и температура могат да допринесат и за други проблеми с кожата, включително допълнително омазняване и блясък.

Точно затова ви споделяме най-добрата лятна рутина за грижа за кожата.

Почиствайте кожата два пъти на ден

Когато въздухът е горещ и влажен, кожата ви може да бъде допълнително омазнена. И нека бъдем честни, освен това може да откриете, че през лятото се потите повече в сравнение с други сезони. Ако това е така, със сигурност няма да искате да оставяте излишното количество пот да се задържа върху кожата ви ден след ден.

И така, най-добрият режим за грижа за кожата, който да спомогне за поддържане на кожата матирана, но същевременно овлажнена, трябва да включва почистване два пъти дневно с разпенващ, мек почистващ препарат за лице. Първото нещо сутрин - измийте щателно кожата си. След това преди лягане премахнете грима и отново я почистете. Препоръчваме ви да разгледате разнообразните почистващи продукти, които online аптека 366.bg предлага

Ексфолирайте с гликолова киселина през нощта

Кожата ви може да произведе излишен себум, но също така да изглежда суха, ако не ексфолирате редовно. Ексфолиант с гликолова киселина може да помогне да се отделят мъртвите кожни клетки, които са причина за нездравословна кожа. Имайте предвид, че гликоловата киселина може да повиши чувствителността към слънцето.

Нанесете овлажнител на водна основа

През летните месеци кожата ви не се нуждае от тежкото овлажняващо средство, което използвате през зимата. Вместо това използвайте лек овлажнител на водна основа два пъти на ден. Изберете опции, които са формулирани с хиалуронова киселина.

Използвайте слънцезащитен крем

Както вероятно вече знаете, SPF овлажнителят трябва да бъде основен елемент на вашата лятна рутина за грижа за кожата - без значение какъв тип кожа имате. Прилагайте водоустойчив слънцезащитен крем със SPF поне 15 всеки ден. Задължително е да прилагате слънцезащитния си крем поне на всеки два часа или след плуване или изпотяване. Разбира се, важно е да защитите кожата си и чрез други мерки. Избягвайте слънцето през пиковите часове, търсете сянка и носете шапка с широка периферия.

Овлажнявайте кожата през нощта

В допълнение към редовния си овлажнител опитайте да използвате подхранващ нощен крем, преди да си легнете. Тъй като дневният ви крем е лек, тази допълнителна стъпка може да ви позволи да получите още повече влага в кожата си.