Първата му поява на голям екран е в третия "Антмен", който излиза през февруари и слага начало на петата фаза от комиксовата киновселена

Танос беше сразен, но мястото на мегазлодея в киновселената на "Марвъл комикс" не можеше да остане вакантно. Канг Завоевателят (Джонатан Майерс) се появи за първи път във финалния епизод от първия сезон на сериала "Локи", а сега е ред да дебютира и на голям екран.

Датата е 17 февруари, когато излиза "Антмен 3" с официално заглавие "Антмен и Осата: Квантомания". Според предварителния трейлър Човека мравка (Скот Ланг), дъщеря му Каси, Осата (Еванджелин Лили) и нейните родители проф. Ханк Пим и Джанет ван Дайн (ветераните Майкъл Дъглас и Мишел Пфайфър) попадат в ново измерение на квантовата реалност...

Режисьор, както и на предишните два филма, е Пейтън Рийд, а музикален фон за първите видеокадри е ранният хит на сър Елтън Джон Goodbye, Yellow Brickroad. На първия плакат в едър план е Канг Завоевателя.

"Антмен и Осата: Квантомания" слага начало на петата фаза от най-успешната комиксова киновселена. Четвъртата беше съсредоточена върху последиците от разгрома на Танос и освен новите приключения на познати лица като Доктор Стрейндж, Спайдърмен, Наташа Романоф / Черната вдовица и Уанда Максимоф / Алената вещица представи чрез филми и сериали още супергерои от архивите на "Марвъл комикс": Шан-Чи, Вечните, Жената Хълк, Мис Марвел... плюс някои антигерои като Йелена Белова (Флоранс Пю), които сформират екипа от т.нар. Thunderbolts.

Иначе най-новото актьорско попълнение в съзвездието на "Марвъл студиос" е Харисън Форд, който заменя покойния Уилям Хърт като полк. Тадеус Рос, чийто професионален път се пресича със супергероите още от "Невероятния Хълк" (2008) и еволюира до назначаването му за държавен секретар на САЩ.

Комикът Бил Мъри е друг звезден ветеран, който се присъединява към най-мащабната киновселена и се мярка за секунда в тийзъра на "Антмен и Осата: Квантомания".