Трейлър за четвъртия филм от култовата трилогия (1999-2003) "Матрицата: Възкресения", в кината преди Коледа

Синьото или червеното хапче? Подгряващият плакат за "Матрицата 4" ни върна към тази дилема, а скоро след него се появи и първият трейлър за новия филм.

"Матрицата: Възкресения" се чака по кината от 22 декември, като коледен подарък за феновете на култовата поредица, започнала с "Матрицата" (1999) и уж приключила като трилогия през 2003-та с "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции".

От режисьорския тандем Братя Уашовски, които вече са сестри, се завръща само Лана (екс-Лари). Тя е автор и на сценария заедно с двама писатели: Александър Хемон и Дейвид Мичъл, с когото е работила и по екранизацията на романа му "Облакът Атлас" заедно с Анди (сега - Лили Уашовски) и Том Тиквер.

Киану Рийвс и Кари-Ан Мос се завръщат в ролите на Нео и Тринити заедно с Джейда Пинкет-Смит (Ниоба), Ламбер Уилсън (Меровингий) и Даниел Бернхард (агент Джонсън).

Лорънс Фишбърн (Морфей) обаче е заменен от новата афроамериканска звезда Яхия Абдул Матийн II, популярен като злодея от "Аквамен" Черната Манта. Гледали сме го също в номинирания за "Оскар" The Trial of the Chicago 7 (2020), актуалния хорър "Кендимен", както и комиксовия минисериал "Пазителите", за който бе удостоен с тв наградата "Еми" за поддържаща роля.

Сред новите лица в актьорския състав са още Кристина Ричи, Приянка Чопра-Джонас, Нийл Патрик Харис (сериала "Как се запознах с майка ви") и Джонатан Гроф, озвучил Кристоф и Свен в анимационния хит "Замръзналото кралство" и продължението му.

Междувременно Киану, който в началото на септември навърши 57, засне четвърти филм и от друга своя успешна екшън поредица - "Джон Уик", откъдето е донесъл в Матрицата и брадата си...

Припомнете си и началото, с революционните визуални ефекти от екипа, включващ българина Георги Боршуков, който през 2000 г. спечели една от общо четирите статуетки "Оскар" за "Матрицата".