"Крал Ричард" (с БГ заглавие "Методът Уилямс"), по кината у нас от 19 ноември, е поредната му биографична роля със заявка за "Оскар" след "Преследване на щастието" и "Али"

Уил Смит се слави предимно със своите екшън / комедийни роли в жанра на научната фантастика (трилогията "Мъже в черна" е любимото му екранно превъплъщение!), но той има и две номинации за "Оскар": като Мохамед Али в "Али" (2001) и в "Преследване на щастието" (2006), по мемоарната книга на Кристофър Гарднър.

За "Оскар" се спряга и най-новата му биографична главна роля, в "Крал Ричард", който тръгва по кината у нас от този петък, 19 октомври, под заглавие "Методът Уилямс". Във фокуса му е житейската история на треньора по тенис Ричард Уилямс, който превръща дъщерите си Винъс и Серена в мегазвезди на световния спорт.

"Ако не успееш да планираш, планираш да не успееш", казва той и още докато те са деца, разполага с много ясна представа за бъдещено им, подплатена с амбициозен план от 78 страници...

С непрестанни тренировки по занемарените тенискортове в Комптън, щата Калифорния, момичетата ще се преборят с много, на пръв поглед непреодолими пречки и изключително високите очаквания на своите родители, за да се превърнат в днешните икони на тениса...

На 14 февруари 2022 г. Ричард Уилямс трябва да навърши 80, една вече преклонна възраст, затова в рекламната кампания на филма, редом с Уил Смит, за декемврийската корица на сп. "Ентъртейнмънт уикли" позират Винъс (41) и Серена (40).