Дуетът му с Андерсън.Паак Silk Sonic спечели четири награди "Грами" с R'n'B баладата Leave The Door Open

Silk Sonic се наредиха сред големите победители на наградите "Грами 2022", раздадени в Лас Вегас в нощта на 3 срещу 4 април. Зад това име всъщност се крият добре известният Бруно Марс и барабанистът Андерсън.Паак. 

Leave The Door Open - дебютният им сингъл от албума An Evening with Silk Sonic, победи в категориите за песен и запис на годината, където вече се състезават двойно повече кандидатури, общо 10, а освен това беше отличен като най-добра R'n'B песен и изпълнение.

Ретро звученето на парчето се оприличава още на "филаделфийски соул" и "тиха буря" - музикален формат, взел името си от албума Смоуки Робинсън A Quiet Storm (1974).

С това "грамофончетата" на Бруно Марс от 2011 г. насам стават 15. Последно той спечели няколко от престижните статуетки през 2018 г. с албума 24K Magic и едноименния хит оттам. 

Вижте и как звучи Leave The Door Open на живо, от други наградни церемонии.

Сред конкурентите на Silk Sonic за песен на годината бяха още хитове като Bad Habits на Ед Шийрън, Drivers License на Оливия Родриго, отличена за дебют, Happier Than Ever на Били Айлиш, 
Montero (Call Me by Your Name) на Lil Nas X, Peaches на Джъстин Бийбър, Right on Time на Бранди Карлайл, номинирана в категорията и за дуета си с Алиша Кийс  A Beautiful Noise.