1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Моринга, холистичен подход към красотата
Моринга, холистичен подход към красотата

Популярно

лайфстайл

Уроци против остаряване, които трябва да научите преди 40-те
Наоми Кембъл (47) във "Версаче", пролет-лято 2018

  • Петте най-здравословни зимни храни
    Tsitrusi i tamnozeleni zelenchutsi

    Цитруси и тъмнозелени зеленчуци

    Няколко идеи какво да консумираме през студения сезон

    В месеците с "р" в името обръщаме специално внимание на менюто, за да подготвим организма за промяната в климата и да предотвратим простуди и други заболявания. Пет от най-полезните зимни храни са:

    Нар за здраво сърце

    Сокът от нар е богат на антиоксиданти - много повече, в сравнение с други плодови сокове. Само една чаша дневно предпазва от окисляване на "лошия" LDL холестерол, който допринася за натрупване на плаки в артериите. 

    Виж още: Кои храни да консумираме през есента

    Пиенето на сок от нар може да подобри кръвоснабдяването на сърцето при хора с миокардна исхемия - сериозно ... прочети още


  • Моринга, холистичен подход към красотата
    Maslo ot moringa

    Масло от Моринга

    Изключителните качества на Моринга били познати и в останалите части на Древния свят.

    Колко често си припомняме думите на Чехов, че у човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и душата, и мислите. Думите на великия руски писател и драматург звучат изключително съвременно, прочетени в контекста на холистичната грижа за ума, тялото и красотата. Поставен в условията на свят, чиято динамика и развитие изпреварват и най-смелите прогнози на учените, съвременният човек трябва да подходи към грижата за себе си с информираност, познание и широк поглед.

    Във време, в което "self-care" и "self-love" са заслужено поставени в центъра на общественото внимание, ... прочети още


  • Любопитни факти за лука
    Glava cherven luk

    Глава червен лук

    Какво не сте знаели за зеленчука, който предизвиква сълзи в очите - и как да си приготвите лесна лучена супа

    Лукът е един от най-консумираните зеленчуци като средство за овкусяване. Въпреки че е неприятен за очите и предизвиква сълзене, той се използва с кулинарията като основна съставка в салати и готвени ястия.

    Но знаете ли още, че:

    - Лукът съдържа флавоноиди - уникални съединения, срещани в растения, които носят ползи за здравето. Те съдържат предимно биоеквивалентния кверцетин, който се прилага като антиоксидант, противораково и противовъзпалително вещество.

    - Въпреки че лукът е много предпочитан, той няма много големи хранителни свойства. Една чаша нарязан лук съдържа 234 мг калий, в сравнение с около 537 мг в един ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност