1. Шопинг
 2. мода
 3. пътуване
 4. Интимно
 5. архитектура

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

"Опитай това"
"Опитай това"

Популярно

БГ и свят ЕС

Рестрикции зад граница заради ръста на заразените у нас
Заради коронавируса: Отменени полети на летището в Брюксел

 • "Опитай това"
  Sbornikat opitay tova

  Сборникът "Опитай това"

  Владина Цекова в откъс от новата книга с "вкусни" и задушевни истории на будни, талантливи и колоритни личности, събрани от Светлозар Желев

  Светът се върти около една чиния - това е изобразил Живко Петров върху корицата на "Опитай това", новият сборник на Светлозар Желев, идейно продължение на предните му три книги: "За бавното живеене и насладата от живота", "България за напреднали" и "Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали".

  Сред авторите сега се нареждат Владина Цекова, Меги Гювенал, Сони Бохосян, Мила Михова, Адриана Попова, Мартин Петрушев, Джун Йошида, Михаил Ганев, Радка Маринова, Джени Къриер, Стефани Друмева, Веселин Савов, Борислав Банев и други колоритни личности, чиито имена са изброени още на ... прочети още


 • Как да следим изправността на спирачките на автомобила?
  Kak da sledim izpravnostta na spirachkite na avtomobila

  Как да следим изправността на спирачките на автомобила?

  Какъв е периода на експлоатация на спирачните накладки? Трябва ли да се сменят като комплект и колко от тях се съдържат в комплект?

  Периодът на експлоатация зависи от следните фактори:
   
  1. Технологията на производство и материалите. Керамичните части обикновено издържат по-дълго от органичните.
  2. Теглото на автомобила. Частите монтирани на компактни автомобили запазват работоспособността си значително по-дълго от тези на тежки джипове.
  3. Уменията на шофьора и стила на шофиране. Липсата на умение за използване на двигателна спирачна и честото натискане на педала на спирачките водят до преждевременно износване на частите. По-конкретно, спортният стил на шофиране може да съкрати периода им на ... прочети още


 • Разпети петък - най-тъжният ден в годината
  Krast

  Кръст

  Велики петък е най-тежкият ден за Божия син - Исус Христос

  Велики, или Разпети петък е денят от Страстната седмица, в който Христос е разпнат на кръст, за да изкупи греховете на човечеството.

  На този ден в православните храмовете се извършва неговото опело. Преди началото на службата на специално място в средата на църквата се издига символичен гроб Христов, украсен с цветя, а на престола се поставя плащаницата - платът, с който е било завито мъртвото тяло на Исус след свалянето му от кръста. Молещите се пристъпват към нея и се покланят пред Бог. 

  Виж още: МВР: Спазвайте мерките и по празниците

  На вечерната служба в храма се съпреживява ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност