Използването на качествени автомобилни гуми подобрява сцеплението с пътя, прави управлението на колата по-прецизно и намалява спирачното разстояние.

Дори и да имаме предпочитания към някоя марка, всяка от тях разполага с разнообразие от модели, с най-различни спецификации.

Нека разгледаме кои предложения на марката Викинг са най-добри и какви са техните особености, които ги отличават от останалите?

Кои са основните акценти в историята на бранда Viking?

Viking е норвежка компания, основана през далечната 1906 г. Първоначално се занимава с производство на гумени обувки и различни аксесоари за тях. Впоследствие, производството се измества в посока създаване на автомобилни гуми. Първите продукти, предназначени за пазара, се появяват през 1931 г. През годините се инвестират солидни средства за по-нататъшното развитие и разрастване на компанията. Основната цел е тя да се превърне в конкурентоспособна на отрасловия пазар и да може да предлага по-богата продуктова гама.

През 60-те години започва производството на радиални продукти и компанията претърпява радикална реорганизация и преструктуриране. С това се появяват нови производствени ресурси, оптимизират се настоящите и се разширява пазарното присъствие на дружеството. От 1992 г. до ден днешен, компанията Viking е собственост на Continental Group.

Какви автомобилни гуми под марката Viking има на пазара?

Като всеки голям производител на отрасловия пазар, Викинг предлагат базовите модели автомобилни гуми: Това са:

1. Зимни

Отличават се със способността си да остават достатъчно гъвкави дори и в условия на минусови температури и да запазват сцеплението с пътя.

2. Летни

Те са достатъчно твърди и еластични, дори и в големите горещини. Тяхна основна особеност е способността им да изхвърлят водата встрани, при преминаване през гьол, с което се запазва контактът с асфалта и стабилното управление на колата.

3. Всесезонни

Представляват междинни модели, които съчетават предимствата на първите две, но са препоръчителни за употреба при не толкова студени зими.

В зависимост от предназначението за различните видове коли, фирмените продукти се отличават и със своите размери, които са основна отправна точка при избора на подходящите за даден автомобил.

Кои модели са най-добри?

Продуктовата гама от автомобилни гуми Viking е доста разнообразна. Въпреки това, има няколко утвърдени продукта на пазара, от които:

  • CityTech – благодарение на натрупания опит на компанията и използваните специално разработени каучукови смеси, този модел осигурява високи технически, динамични и високоскоростни характеристики;
  • FourTech – всесезонен модел за градските автомобили. Отличава се с краткия си спирачен път на сухи настилки и отличното сцепление. Подобрена е ефективността при отвеждане на водата, благодарение на широките странични канали за минимизиране на потенциала за аквапланинг;
  • ProTech NewGen – летни автомобилни гуми, производни на ProTech HP, но с 10% по-дълъг пробег, с 6% повишена спирачна ефективност върху мокри пътища и 8% по-голяма икономия на гориво;
  • WinTech – изключително добри зимни автомобилни гуми на марката Viking. Подходящи са за SUV. Осигуряват осезаем комфорт и чувство за сигурност при движение по заснежените пътища. Протекторната част е съставена от различни по размери и зигзагообразни ламели с допълнителни специални ръбове. Каучуковата смес е обогатена със силициев диоксид – за повишена контактна повърхност и стабилност при механично натоварване.

Тези модели не само предлагат високо качество, поради специализираното си предназначение, но и по-добра сигурност и надеждност, при правилно приложение.

Защо продуктите на Viking са сред предпочитаните на пазара?

Като един от водещите производители, Viking предлага автомобилни гуми с пълноценно сцепление на пътя, което повишава нивото на сигурност и безопасност при шофиране. Предоставят осезаем комфорт, поради използването на фирмени технологии за намаляване на вибрациите, спад в съпротивлението при търкаляне и икономия на гориво.

За да получите оригинални и качествени нови продукти, съветите на експертите са да се доверите на специализираните онлайн магазини. Предлагат не само достъпни цени, но и изгодни условия, както и продължителна гаранция.