1. България
 2. ЕС
 3. свят
 4. общество
 5. коментари

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Служебните министри се завръщат
Служебните министри се завръщат

Популярно

БГ и свят България

COVID-19 още е тук, но без извънредна епидемична обстановка
COVID-19 у нас към 1 април 2022 г.

 • Когато Адът слезе на Земята
  Atomnata gaba nad nagasaki 9 avgust 1945 g

  Атомната гъба над Нагасаки, 9 август 1945 г.

  Над 125 хил. души работят трескаво по създаването на атомна бомба в рамките на проекта "Манхатън". Американците бързат да изпреварят германците. В началото на август 1945 две атомни бомби превръщат Япония в ад, припомня Геро Шлис от "Дойче веле"

  Лос Аламос е истинско райско кътче в щата Ню Мексико, САЩ. Същевременно това е и мястото, където се разработва първото оръжие за масово унищожение. В това идилично градче американският физик Робърт Опенхаймер ръководи проекта "Манхатън", с който президентът Франклин Делано Рузвелт иска да изпревари хитлеристка Германия в изграждането на първата атомна бомба.

  За целта идейният и научен ръководител на проекта събира на едно място блестящи умове, сред които и носители на Нобелова награда като Нилс Бор, Енрико Ферми, Ричард Фейнман и Ханс Бете. В проекта се включват и много други световноизвестни учени.

  Директорката на ... прочети още


 • Служебните министри се завръщат
  Sluzhebnoto pravitelstvo na galab donev na dondukov 2

  Служебното правителство на Гълъб Донев на "Дондуков" 2

  Познати имена от предишните правителства, съставени от президента Румен Радев, има и в състава на новото, а бившият социален министър Гълъб Донев застава начело на Министерския съвет

  Гълъб Донев, служебен социален министър в предишните три служебни правителства на президента Румен Радев, застава начело на Министерския съвет за следващите два месеца, до резултатите от парламентарните избори на 2 октомври и съставянето на редовен кабинет. 

  Предсрочният вот беше насрочен от държавния глава, след като правителството на Кирил Петков беше свалено с вот на недоверие в началото на лятото, а парламентарните сили не успяха да сформират нова управленска коалиция.

  Новият служебен кабинет включва познати имена от предишни състави на Министерския съвет (Велислав Минеков, Весела Лечева, Атанас ... прочети още

 • | 1 Коментар
  10 цитата от Васил Левски, които трябва да помним
  Kartinata zalavyaneto na vasil levski v kakrinskoto hanche

  Картината "Залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче"

  Думите на Апостола, които и днес звучат актуално

  "Не се полъгвайте, че тези, които държат, парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате като слънце пред очите си."

  "Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си."

  "Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност."

  "Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчина, и за евреина и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наша ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност