1. Шопинг
  2. мода
  3. пътуване
  4. Интимно
  5. архитектура

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

"Опитай това"
"Опитай това"

Популярно

лайфстайл пътуване

Занзибар и Мексико - бомби със закъснител?
Занзибар на картата на Танзания

  • Прасковата - царицата на лятото
    Praskovi

    Праскови

    Родината на прасковата е Китай, където тя е била почитана и обожествявана.

    За древните китайци тя е символизирала дълголетието, здравето и безсмъртието, затова богът на дълголетието Шоусин винаги е бил изобразяван с праскова в ръка. Вярвало се е, че редовната й консумация води до безсмъртие, разказва Аgronovinite.com.

    Първите писмени сведения за този плод дава Теофаст, който споменава прасковата в своите съчинения. Внимание й отделят и римските естественици Плиний и Колумела, които смятат, че тя произхожда от Персия - оттам латинското й наименование Persica. 

    През XIX век обаче става ясно, че прасковата идва от древен Китай. В Европа е внесена през I век през Иран, Ирак и ... прочети още


  • Рецепта на деня: Зелено гаспачо
    Zeleno gaspacho

    Зелено гаспачо

    Жегата навън не означава, че трябва да се отказваме от супата за обяд. Ако я предпочитате студена и тараторът ви е омръзнал, ето една вариация на традиционната испанска доматена супа, назаем от Kulinaria.bg

    Продукти:

    1 глава лук
    1 зелена чушка
    1 краставица
    1 кг зелени домати
    3 скилидки чесън
    1 връзка магданоз
    3 супени лъжици зехтин
    сол и черен пипер на вкус
    2 филии стар хляб, без кората

    Начин на приготвяне:

    Измиваме, обелваме доматите и ги смиламе в кухненски робот или с блендер за няколко секунди - не трябва да се получава пюре, а да останат и парченца домати в доматената супа.

    Измиваме, обелваме и нарязваме краставицата, чушката, чесъна, лука и магданоза. Смесваме всички зеленчуци с пюрираните домати. Подправяме със сол и черен пипер, добавяме и зехтина.

    Накисваме филийките хляб във вода, отцеждаме ги добре и ги ... прочети още


  • Да боядисаме яйцата с натурални техники
    Boyadisvane na yaytsa

    Боядисване на яйца

    Как да боядисаме красиви шарени яйца, използвайки само природни продукти

    Едно от най-важните неща на Великден са боядисаните яйца. За да получим хубави, плътни цветове, най-често ни се налага да използваме боите от магазина. Въпреки това обаче в миналото хората са се справяли и с изцяло натурални продукти. 

    Американската кулинарна водеща и лайфстайл гуру Марта Стюарт показва няколко работещи изцяло природни рецепти, с които да получим красиви шарени яйца.

    Виж още: Съвети за боядисване на яйца

    Преди да започнете боядисването, избършете черупката на всяко яйце с оцет, за да му помогнете да абсорбира цвета.

    Нужни съставки:
    - Оцет
    - Сурови яйца
    - Тензух
    - ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност