Новината му съобщи носителят на титлата за 2016 г. Дуейн "Скалата" Джонсън, с когото снимат коледния филм Red One

Крис Евънс беше спряган за най-сексапилния мъж в света още миналата година, но корицата му беше измъкната под носа от друг супергерой в киновселената на "Марвъл" - Пол Ръд (Човека мравка / Скот Ланг), който по това време имаше малка роля в съвременното продължение на "Ловци на духове", Afterlife.

Сега сп. "Пийпъл" най-сетне отдава заслуженото и на Капитан Америка / Стив Роджърс - ролята, с която е най-известен 41-годишният Крис Евънс, изпълнявана в цели седем филма през 2011-2019 г.

Новината му съобщи Дуейн Джонсън - Скалата, сам носител на титлата през 2016 г., на снимачната площадка на съвместния им коледен филм Red One. Приключенската екшън комедия се снима за стрийминг платформата на "Амазон" от режисьора Джейк Каздън, с когото Джонсън е работил и в новите "Джуманджи", а в актьорския състав са още носителят на "Оскар" Дж.К.Симънс (Дядо Коледа) и Бони Хънт (г-жа Коледа).

Майтапчийският скеч беше излъчен в понеделник вечерта в късното шоу на Джон Колбер и завърши със "секси реплика" - призив към американците да гласуват в междинните избори на следващия ден, 8 октомври.

Самото списание публикува и видео от фотосесията за корицата, заснета в пасторалната атмосфера на ферма край Атланта, щата Джорджия. Майка ми ще се зарадва много, коментира Евънс, който все още е ерген и мечтае да се установи и заживее семейно в родния си Бостън, щата Масачузетс. 

Освен в анимацията "Баз Светлинна година", където озвучава астронавта, станал прототип на едноименната играчка от "Играта на играчките", тази година той игра злодей в трилъра на "Нетфликс" The Gray Man. В главната роля му партнира с Райън Гослинг, а снимачният процес го събра отново с Ана де Армас ("Вади ножовете") и братята Антъни и Джо Русо, които го режисираха в последните му четири филма като Капитан Америка, чак до "Отмъстителите 4: Краят".

Сред предстоящите му ленти пък са още криминалната драма Pain Hustlers на Дейвид Йейтс и романтичният екшън на Декстър Флечър Ghosted, отново с Ана де Армас, на който актьорът е и продуцент.