Фокусът този път пада върху директора на "Хогуортс", но на млади години, а ролята на Гелерт Гринделвалд, играна досега от Джони Деп, влиза Мадс Микелсен

Около 20-годишнината от премиерата на първия от общо осемте филма за Хари Потър и пет години след "Фантастични животни и къде да ги намерим", който беше последван от "Фантастични животни 2: Престъпленията на Гринделвалд" (2018), се появи трейлърът за 11-ия филм от киновселената с героите на Дж.К.Роулинг.

Виж още: 20 любопитни факта за "Хари Потър"

Както личи от заглавието "Фантастични животни 3: Тайните на Дъмбълдор", сюжетът се фокусира върху директора на училището за магии и вълшебства "Хогуортс" в по-младите му години. В ролята на Албус Дъмбълдор, изпълнявана в оригинал от двама ветерани (покойния Ричард Харис и Майкъл Гамбън), влиза отново Джуд Лоу, който се появи и в предишната част - макар че главният герой в новата поредица си остава Нют Скамандър (носителя на "Оскар" Еди Редмейн). 

С по-голям интерес обаче се очаква образът на неговия някогашен пръв приятел (и сърдечна тръпка?) Гелерт Гринделвалд. Досега той се играеше от Джони Деп, но след грозния му развод с Амбър Хърд, която го обвини в домашно насилие, актьорът бе освободен, а мястото му зае датската звезда Мадс Микелсен, превъплъщавал се в злодей и за други филмови поредици: Джеймс Бонд, киновселената на "Марвъл комикс", сериала "Ханибал". 

Сюжетът: Проф. Албус Дъмбълдор е наясно, че старият му познайник Гелерт е амбициран да поеме контрола върху магьосническия свят с помощта на тъмните изкуства. Неспособен да осуети това сам, той се доверява на магизоолога Нют Скамандър, който повежда пъстър отбор от магьосници и един смел мъгъл в опасна мисия, където срещат стари и нови фантастични животни и се сблъскват с растящия легион последователи на Гринделвалд. Но при толкова голям залог дали Дъмбълдор ще успее да остане страничен наблюдател?

"Фантастични животни 3: Тайните на Дъмбълдор" се очаква в кината през април. Режисьор отново е Дейвид Йейтс, екранизирал и финалните романи за Хари Потър. 

В актьорския ансамбъл се завръщат още Езра Милър, Дан Фоглър, Алисън Судол, Катрин Уотърстън, Калъм Търнър, Джесика Уилямс. Сценарият отново е дело на самата Дж.К.Роулинг в съавторство със Стив Клоувс, Лайънъл Уиграм и Тим Луис.