Подгряващи трейлъри за сериала на "Амазон прайм" The Rings of Power, който предшества както фентъзи сагата по Толкин, така и "Хобит"

"Властелинът на пръстените: The Rings of Power" (Пръстените на властта) ни връща още по-далеч назад, към Втората епоха от историята на Средната земя. Действието в сериала се разгръща хиляди години преди събитията в романите на Дж.Р.Р.Толкин "Хобит" и "Властелинът на пръстените". 

Началото е във време на относителен мир, а сред персонажите - елфи, орки, джуджета, хобити и хора, има както нови, така и познати лица от досегашните екранизации, но в по-младежки версии: Галадриел (Морфид Кларк), Елронд (Роберт Арамайо), Исилдур (Максим Болдри)

Сред пресъздадените фентъзи реалности са Мъгливите планини, магическите гори на елфическата столица Линдон, изумителното островно кралство Нуменор.

Сред режисьорите са испанецът Хуан Антонио Байона ("Джурасик свят 2: Рухналото кралство"), британецът от китайски произход Уейн Че Ип и шведката Шарлот Брандстрьом.

Премиерната дата е 2 септември, а заради бюджета на продукцията, колосалните 465 млн. долара, се появиха прогнози, че сериалът ще е зрелищен провал. Да видим!