Гримът е важна част от визията на всяко модерно момиче, но ако вечер не го премахнем напълно, може да предизвикаме преждевременно състаряване на кожата, запушване на порите, омазняване и възпаление с нежелани последици.

Ежедневно се нуждаем от ефективно средство за премахване на грима, включително водоустойчив.  Да почиства, без да дразни кожата, съхранявайки нейната защитна бариера, да освежава и хидратира, без необходимост от измиване. Отговорът може да бъде само един - мицеларна вода


Мицеларната вода съдържа молекули, които действат на повърхностно ниво, привличат мръсотията, не навлизат дълбоко в порите. В нея има масло, което помага да се премахнат грима и замърсяванията много по-лесно от отстраняването им с обичайните почистващи средства. Не съдържа алкохол, затова не изсушава кожата. Често в състава на мицеларната вода влиза пречистена вода от ледници и глетчери, овлажняващ глицерин и леки активни съединения.

Много тоалетни млека и други видове почистващи препарати разнасят мръсотията и остатъците от грим по цялото лице, вместо действително да ги отстраняват. Ако изсипем няколко капки мицеларна вода върху памучен тампон и обтрием с него лицето, мицелите ще “изтеглят” грима, себума и мръсотията, полепнала през деня. След третиране с продукта няма нужда от допълнително изплакване, овлажняващите съставки се абсорбират перфектно, осъществяват лека хидратация. Без дразнене и възпаление, кожата е гладка, мека и еластична.


Измиването със сапун може да раздразни и изсуши кожата, заради химикалите в състава. Почистващите продукти съдържат вещества, които действително могат да проникнат в порите и да причинят сухота и обелване на епидермиса. Мицеларната вода е подходяща за всякакъв вид кожа - дори за суха и чувствителна. Задачата й е нежно и ефективно да почисти и хидратира лицето, с това тя се справя отлично.


Всички знаем колко твърда е чешмяната вода, заради многото варовик и минерали - невидимите врагове за защитната бариера на кожата. Мицелите премахват грима и маслото от повърхността, без да нарушават естествения баланс на кожната повърхност, защитавайки естествените липиди.

 

 

Плюсове на мицеларната вода:

- почиства нежно, премахва замърсявания от всякакво естество;

- поддържа кожата чиста, незаменим продукт при хора с акне, черни точки, запушени пори и пъпки;

- хидратира, задържа влагата в кожата по-дълго;

- засилва естествената бариерна функция на епидермиса;

- подходяща е за всякакъв тип кожа - суха, нормална, мазна и хиперчувствителна;

- не съдържа дразнещи съставки, сапуни и алкохол;

- елиминира нуждата от почистващи четки за лице, гъби и кърпи, разпространяващи понякога микроби;

- действа в няколко направления едновременно: почистващ препарат, тоник, хидратант;

- никога не щипе и не предизвиква възпаления;

- удобна и лесна за използване и носене.


Ако искаме да запазим красотата и съвършения вид на кожата си, за нищо на света не трябва да пропускаме рутинната процедура по премахването на грима вечер, преди сън. Знаем кое е надеждното средство за това - мицеларната вода. Тя нежно и прецизно ще почисти кожата, ще я тонизира и овлажни, за да я подготви за нощния серум или крем, който ще я целува до сутринта.