Някои книги ни карат да затаим дъх още в самото начало, а други не успяват да ни развълнуват до самия край.

Това разделя произведенията на успешни, лошо реализирани и бестселъри. Последната категория издава огромен читателски интерес, обещаващо начало и край, динамика, завладяваща развръзка и задържане на вниманието през цялото време...

Днес има много топ книги, които всеки любител на художествената литература трябва да прочете, а в книжарница Хермес ще откриете списък с успешни автори, интересни книги и търсени заглавия, които тепърва предстоят да се появят и класират като най-продавани.

Кое прави една творба бестселър

Ако трябва да разгледаме всеки един бестселър на пазара поотделно, то бихме казали, че критериите, по които едно произведение се класира като “топ” са:

  • Над 7000 продадени копия в рамките на седмица;
  • Постоянен интерес от страна на читателите;
  • Висок рейтинг;
  • По-голям успех в сравнение със заглавия от същия жанр и др.

Има творби, които могат да се определят като “вечни”. Такива са “Шифърът на Леонардо” на Дан Браун, “Тя” на Хенри Райдър Хагард, “Десет малки негърчета” на Агата Кристи и още много други феноменални книги, които задължително трябва прочетете поне веднъж в живота си!

Кои са най-търсените заглавия

Доста от съвременните автори бележат високи успехи в областта на художествената литература, макар и техните произведения да не носят титлата “бестселър”. В сравнение с някои други легендарни заглавия, те са продадени в много копия, но в рамките на по-голям диапазон от време. В доста от случаите, определението “топ книга на всички времена” се повлиява от редица външни фактори, като маркетингови похвати, известността на автора и много още други. Въпреки това едни от най-търсените и четени заглавия от любителите на художествената литература, си остават:

  • “Магазинчето за прежда и чудеса” - Мануела Инуса;
  • “Коледа под боровинковия залез” - Холи Мартин;
  • “Алманах. Традиции и празници” - Петя Банкова и др.;
  • “И станах река” - Недялко Славов;
  • “Винаги” - Сара Джио и още много други.

Бестселъри или не, всички тези заглавия ще Ви направят съпричастни с вълнуващи истории и интересни сюжети, които са възможни и в реалността. Бъдете запленени от началото до края и се оставете на редовете да Ви погълнат със своята литературна мелодичност и дълбок смисъл.

Къде можем да открием интересни книги

В книжарница Хермес ще откриете книги, които са определени като бестселъри. Попълнете домашната библиотека с тях или приятно изненадайте някой скъп за Вас човек. Още днес поръчайте някое емблематично произведение, с което да прекарате свободното си време по пълноценен и смислен начин.