Kulinaria.bg става на три години, какво ново можем да очакваме

Колегите от Kulinaria.bg празнуват трети рожден ден. През това време те ни радват с многобройни вкусотии и идеи за това как сами да си сготвим някои от най-вкусните ястия, които човешкото небце може да опита. Затова решихме да отидем на гости на главния редактор на сайта Нина Тодорова, с която ще поговорим за хубавата кухня, за дребните наслади в живота и за това, което може да очакваме в бъдеще от Kulinaria.bg

- След три години колко ястия може да сготви главният редактор на Kulinaria.bg?

- След три години смело мога да кажа над 2500 рецепти!

- Какво ще сготвиш по случай рождения ден на сайта?

- Както всяка година, за рождения ни ден ще приготвя нещо сладко - моята слабост към десертите си проличава всеки път, когато готвя нещо за определен празник. А какво точно ще е, може да научите в понеделник от страницата ни във "Фейсбук" - facebook.com/Kulinaria.bg

- Кое е любимото ти ястие, това, което винаги готвиш с удоволствие и това, което винаги ядеш с удоволствие?

- Както стана дума преди малко, имам слабост към десертите, но как да избера само един?! Относно кое готвя винаги с удоволствие, всичко готвя с удоволствие. За мен готвенето и всичко свързано с него са удоволствие, любов и страст. Без тези три неща по-добре да не влизаме в кухнята. И все пак, ако трябва да избера едно основно ястие, се спирам на едно от любимите ястия с пиле - Пиле по дижонски, а за десерт - Крем карамел.

- Ще има ли нови неща в Kulinaria.bg тази година?

- Определено да. Вече стартирахме с кулинарните ни курсове. Един проект, който отдавна искахме да реализираме и вече е факт. На тях всеки може да научи нещо ново не само по темите, които са водещи, защото предлагаме както основната тема на курса, така и още две различни по тематика ястия. Партнираме си с FPI Hotels & Resorts и техните майстор-готвачи chef Ивайло Рангелов, chef Христо Пенчев и chef Петър Цветански, от които и най-големите майстори има какво да научат.

Освен курса ще имаме и други проекти, но засега ще ги запазя в тайна, само ще загатна - следете видео рубриката ни.

- А какви са най-новите тенденции в кулинарията по принцип?

- Тенденциите в кулинарията са насочени към импровизиране чрез добавяне на нови елементи в традиционната кухня и така модерното напоследък "здравословно хранене".

- Кое според теб е любимото ястие на българите?

- По мои наблюдения към любимите ястия на българите спадат шопска салата, боб чорба, скара и BBQ, а напоследък и има тенденция да се обръщат към италианската кухня - пица и паста.

- Каква е разликата между готвенето и кулинарията?

- Готвенето е част от кулинарията. Кулинария е изкуството на готвенето. Тя обхваща освен готвенето като такова, и храните, тенденциите, правилното хранене, съчетаването на продукти, декорацията на храна и т.н.

- Какво те кара да се чувстваш щастлива?

- Всичко, което ми носи вдъхновение, стимул и красота - кулинарията, разбира се, семейството, човекът до мен, приятелите, морето, пътешествията, любопитството към нови неща и хора, изненадите и високите скорости.

Prirodata-i-pateshestviyata-kato-sredstvo-za-vdahnovenie-v-kuhnyata
2 Коментара

  1. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 Нина Тодорова

    Благодаря Ви много, Ваня! :)

  2. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 Ваня

    Честит Рожден Ден!!! Много успехи и вкусни рецепти!