В интернет можете да пазарувате всички видове лекарства, които не изискват изписване от лекар. Което пък в повечето случаи ви спестява необходимостта да обикаляте по аптеките и да се редите на опашки.

Защо да поръчвате лекарства по интернет?

Защото става бързо, лесно и удобно, пести ви време и средства и разширява достъпа ви до медикаменти. Поръчвате от къщи и не рискувате да общувате с вероятни заразоносители в периодите на епидемично разпространение на вируси и бактерии. Не рискувате подхлъзване и рисково падане в кишата и студа, нито прегряване в летните горещини.

Това е най-добрата ви възможност не само ако живеете далече от големия град, но и когато сте болни, възрастни, с проблемно придвижване или няма на кого да оставите децата си.

Онлайн - обичайно - цените са малко по-ниски. Освен това непрекъснато текат различни промоции и поевтинявания. Можете да се възползвате от бонусни програми за лоялни клиенти. Така пазарувате изгодно с добро спестяване на средства и можете да си позволите дори по-скъпи продукти.

Покупките в интернет ви дават възможност предварително да се запознаете в подробности с търсения фармацевтичен продукт и да разберете, дали той е подходящ за вас. Ако въпреки публикуваната информация ви е трудно да направите сами обоснован избор, винаги можете да поискате професионална консултация от фармацевтите в обслужващия ви екип.

aптека онлайн

Какви видове медикаменти можете да откриете?

В добрите онлайн аптеки ще намерите всички лекарства, разрешени за продажба без рецепта в България - оригинални и генерични. Ако все пак се случи в една да не е налично точно това, което ви е необходимо, без затруднение ще го откриете в друга.

Заедно с лекарствата на официалната медицина, санитарните материали медицинските уреди, апарати и други помощни средства на ваше разположение са:

  • хранителни добавки и витамини за поддържане на здравето и благосъстоянието ви;
  • натурални билкови формули, създадени от естествени съставки с модерни технологии;
  • хомеопатични моно- и комбинирани продукти без рецепта;
  • разнообразна козметика за всяка възраст, грижа, проблем и тип кожа от различни ценови групи;          
  • детски и диетични храни и т. н.

Важно е не само богатството от продукти, но и гарантираното качество, на което можете да разчитате, когато пазарувате от онлайн аптеките. В по-голямата си част изделията идват от сертифицирани производители с добро име. Те са с доказана безопасност и ефективност и несравнимото удобство да ги получите с няколко щраквания на мишката не е за подценяване.

Как да изберете подходяща онлайн аптека?

Всички предимства, за които вече говорихме, са безпредметни, ако онлайн аптеката, от която пазарувате, е нелегитимна и търгува незаконно. Това вече е знак за вероятни измами.
Знаете как да проверите с един поглед надеждността и сигурността на всеки интернет магазин - той трябва да има посочен реален физически адрес и телефон, на който можете да се свържете с екипа. А пред URL адреса на сайта трябва да има иконка на катинар. Тези изисквания са валидни и за онлайн аптеките. Но за тях законът предвижда допълнителни условия.

Лекарства в интернет могат да продават само търговци, които вече имат разрешение за продажба на медикаменти на дребно във физическа аптека и тя работи. Сайтът, на който е онлайн обектът, трябва да е лицензиран, а фирмата - вписана в публичния регистър на Изпълнителната агенция по лекарствата като лице, което има право да търгува в мрежата с лекарства без рецепта. На самата страница проверете за зеленото лого на Европейския съюз, което отваря същия списък на ИАЛ.

Дори когато една аптека е легитимна, може да не отговори на очакванията ви. Затова се спрете на няколко, сравнете общите им условия за работа, начините за правене на поръчки, условията за доставка и връщане на продуктите, допълнителните услуги, които предлагат. Сравнете цените, политиката за промоции и системата за насърчаване на лоялни клиенти. Проверете отношението на екипа към клиентите и изберете вашата онлайн аптека, от която ще пазарувате с удоволствие.