Тези якета са красиви, компактни и практични.

Благодарение на спортната си визия и многостранните приложения, ветровките вече не служат просто за предпазване от студ и вятър. Те са задължителен елемент за дамския гардероб.

Тънки и леки, издръжливи и топли, със спортна визия и авантюристичен дух - якетата тип “ветровка” са сред най-практичните елементи в гардероба ни. Създадени да ни пазят от вятъра, тези якета се предлагат с различни къси, вталени или по-дълги кройки, а цветовете им обхващат цялата палитра. Ветрозащитните якета са чудесен избор, който да добавите към всяка ежедневна визия. Как обаче да изберем точния модел? За скромките ветровки дамски списания и блогове като че ли пестят думите си, затова ще ви предложим няколко ориентира за намирането на перфектното яке срещу вятър.

Има ли значение каква е материята?

Ветровките обикновено се изработват от леки синтетични материи, като найлон и полиестер, но също и от различни памучни смеси, действащи заедно като бариера срещу вятъра. Външните материи обикновено са обработени с водоустойчиво покритие, за да издържат и на дъжд. Повечето кройки са прилепнали по тялото, за да осигурят максимално задържане на топлината. Поради същата причина са добавени ластични маншети, пристягане в талията и закопчаване с цип до средата на гърдите, а качулката е въпрос на лични предпочитания.

Ветрозащитните якета могат да се носят по всяко време, особено при къмпингуване, колоездене, разходки или при всякакви дейности на открито и в планината, и в града. Моделите с подплата от памук и полар ще ви свършат отлична работа в по-студените дни, докато ветровките от еднослоен найлон са най-търсени и предпочитани за изграждане на многослойно облекло с друга екипировка. Тези якета са по-дишащи и ефективни при дейности с висока интензивност и при по-топло време и променливи атмосферни условия. Якетата от полиестер са отлична алтернатива за есента, тъй като са безшумни при движение в сравнение с найлоновите им аналози, но пък и са малко по-тежки.

Стилът ви няма да пострада

Ветровките са спортно облекло, но могат да се носят по най-различни начини от активните дами. Съчетайте такова ярко яке с дънки, трикотажна блуза и сникърси за шопинг с приятели, лекции или работа. Наметнете свежа ветровка върху джинсова рокля или дънков ретро гащеризон за свободното време през по-топлите дни.

Заложете на едноцветен модел, например черно или сиво, за да балансирате облеклото си, например от широк бял топ, клин с геометрични принтове и кожени кецове. Камуфлажните якета пък се вписват перфектно с по-светла тренировъчна екипировка, докато по-градските дизайни включват многоцветни комбинации на геометрични форми, природни мотиви и други.

 

 

След като веднъж сте започнали да ги използвате, ветровките бързо ще се превърнат във вашия предпочитан избор за носене. Приберете ги в раницата, в чантата, например на бранда Pinko - https://modivo.bg/c/zheni/chanti/damski-chanti/marka:pinko, или в колата си. И разчитайте на скромната ветровка да ви помогне винаги, когато навън захладнее. Дори в градска среда появата на силен вятър или дъжд може да развали деня ви, затова винаги бъдете подготвени.

Детайлите са важни

Когато купувате ветровка, помислете за характеристиките, които тя предлага. Такива могат да бъдат качулка за сваляне с цип или капси, допълнителна защитна промазка срещу дъжд, разтегливост на материята, разпределение на джобовете, пристягане с връзки, светлоотразителни елементи и други. Друга чудесна характеристика на тези якета е, че са силно компресируеми и повечето от тях се прибират в собствените си джобове за лесно съхранение.

С качествена ветровка не е нужно да гоните вятъра, за да изглеждате стилно и да се чувствате комфортно. Без значение какво обичате да правите и къде обичате да ходите, този вид яке ще извърви всяка крачка от пътя с вас. Ветровката е модерна класика. А какво да носите с дънково яке? Вижте стилните дамски предложения.