БГ дуетът на годината в специално интервю за Bulevard.bg.

- Ангел и Мойсей, посланици сте на Fanta Play Tour 2014. Какво включват посланическите ви задължения и какви нови неща се наложи да научите за изпълнението на тази роля?

Мойсей: Ангажиментът ни е свързан с това да насърчаваме децата и младежите да прекарват повече време заедно навън, играейки, вместо да се забавляват само пред компютъра и с телефона. 

Ангел: С удоволствие подкрепям интересни и креативни кампании като тази на Fanta. Концепцията е свежа като самата напитка, което автоматично изключва думата "задължения". 

Fanta Play Tour предоставя възможност на малчуганите да избират измежду различни, миниатракциони и да се състезават помежду си. В това няма нищо ангажиращо и задължително. Напротив. 

- Коя е следващата спирка на Fanta Play Tour и какви изненади да очакваме? До края на лятото къде още да ви очакват?

Ангел: Следващата спирка е Велико Търново на 4 юли, a след това наред са Стара Загора, Бургас и Варна. 

- Другият посланик на Fanta Play Tour е актрисата Силвия Петкова. Готови ли сте за прекия двубой с нея? 

Мойсей: Тя е много готина като човек, но е опасен "противник", предстои ни тежък двубой и се готвим усилено за него!

Виж още: Силвия Петкова влиза в пряк сблъсък с Ангел и Мойсей

През 2014 г. официални посланици на Fanta Play Tour са актрисата Силвия Петкова, позната като г-жа Димитрова от сериала "Революция Z" (с нови епизоди по Би Ти Ви синема от 16 юли), и актуалните носители на приза за БГ дует Ангел и Моисей, които първи тестваха екшън игрите и ще премерят сили на атракционите от програмата на турнето в София, на 28 юни.

- Станахте дует на годината на наградите на "БГ Радио". Каква е разликата да пееш в дует, а не в група или солово?

Мойсей: Разликата е огромна, защото двамата гледаме в една посока, но всеки носи своя индивидуалност и идеи. Случвало се е да спорим в името на това да се получи добър бийт или текст. Обичаме да изпипваме детайлите и това също е процес на напасване. Точно защото сме двама, резултатът е отражение както на разнообразието в характерите ни, така и на общото ни усещане за музика.

Ангел: Мисля, че сработването на група е най-специфично и трудоемко. В дуета, ако светоусещането на единия е сходно с това на другия и целите се припокриват, нещата могат да бъдат толкова приятни и леки, колкото са при един солов артист. 

Но като цяло това е доста относителен въпрос, тъй като не можем да типизираме различното човешко съзнание и поведение.

Ангел и Мойсей взеха две отличия от първите годишни музикални награди на "Бокс тв", раздадени на 30 януари 2014 г. Двамата победиха в категориите за група/дует и най-добра хип-хоп и R'n'B песен - "Знаеш ли кой видях" с участието на Криско, Павел, Венци Венц и Декстър.

- На кои дуети се кефите?

Мойсей: Напоследък Pavell & Venci-Venc, както и Макълмор и Райън Луис.

Ангел: Като се замисля, повечето от музиката, която слушам, е или солов продукт или колаборация. Колкото до дует, сещам се за Angus & Julia Stone, които са инди-артисти, станаха популярни покрай няколко хаус ремикса, които се слушаха през лятото на миналата и по-миналата година. 

- По скалата от 1 до 10, каква оценка давате на БГ музиката към днешна дата?

Мойсей: Аз бих я оценил с 6. Мисля, че имаме много талантливи артисти, но тепърва БГ музиката ще се развива в положителна посока.

Ангел: Предвид скромния ми опит на българската сцена, не мисля че бих могъл да бъда максимално обективен. Разбира се, имам мнение и позиция по въпроса, но предпочитам да не се вживявам толкова в ролята на оценяващ. Има парчета, на които се възхищавам и които ме вдъхновяват, има и такива, които не разбирам и не приемам като "музика".

Звездите от първия X-Factor Ангел, Мойсей и Сани Алекса позират заедно с водещата Алекс Раева пред камерата на предаването на кастингите за сезон 2 в столичния НДК в края на юли 2013 г.

- Вашата формула за успех?

Ангел: За успеха са нужни търпение, увереност, вяра, безкомпромисност, смирение, мъдрост, интелект. Както и градивна критика от правилно подбрана среда.

Мойсей: Да правиш онова, което обичаш, и да има с кого да споделяш удоволствието от работата си.

- Кой ще е хитът на 2014?

Мойсей: Надявам се това да е новото ни съвместно парче с Pavell & Venci-Venc "Къде си, брат", чието видео ще представим на феновете съвсем скоро.

Ангел: Тепърва предстои да разберем.

- Какво мислите за плейбека?

Ангел: Плейбекът е начин за един изпълнител да спести работа и да играе на сигурно. Аз го наричам "убиецът на груува".

Мойсей: На нас досега никога не ни се е случвало да пеем на плейбек, винаги използваме вокалните си възможности на макс.

- Къде е най-яката публика?

Мойсей: Чувстваме се добре приети навсякъде, винаги се забавляваме на сцената, публиката ни го усеща и ни отвръща със същото.

Ангел: Където има най-малко прегради и предразсъдъци.

- Най-неприличното предложение от фенка...

Мойсей: Предпочитам да съм деликатен и да премълча подробностите.

Ангел: Няма нещо толкова шокиращо, че да ми се е запечатало в съзнанието. Комуникацията ни с феновете винаги е протичала нормално.

- Опишете другия с три думи?

Мойсей: Нека е в изречение – креативен приятел, на когото може да се разчита.

Ангел: Много над нещата.

- Всички знаем, че Ангел танцува повече от добре, какви други скрити таланти имате?

Ангел: Актьорско майсторство и бойни изкуства.

Мойсей: Ако си призная, повече няма да бъдат скрити!

Ангел, гол до кръста, ликува, заобиколен от приятели и колеги. След 13-седмична надпревара най-младата двойка в "Дансинг старс-3" двамата с Дорина бяха провъзгласени за "Крал и кралица на бала" във финала на 7 юни 2013 г. с 68% от гласовете на зрителите.

- Ако за един ден бяхте министър-председател на България, какво щяхте да направите?

Мойсей: Веднага бих си определил заплата, достатъчна само за най-необходимото. С други думи, ще цитирам една рима на моя приятел и колега Venci-Venc: "Не, мерси, не ме кефи, не живея за вещи и дрехи".

Ангел: За един ден нищо качествено и дълготрайно не може да се направи…Може би бих започнал реформи в здравеопазването и кампании в подкрепа на малкия и среден бизнес. 

- Искате да се извините на...

Мойсей: Не ми се налага да се извинявам, защото съм много открит с другите и ако нещо не ми харесва, предпочитам да кажа директно на човека срещу мен.

Ангел: Извинявам се и публично на по-голямата ми сестричка, на чийто бал няма да успея да отида, поради поет ангажимент, свързан с турне из страната.

- В момента си мечтаете за...

Мойсей: Мечтая за всички ни да има по-добро бъдеще и да имаме възможността да работим и да се развиваме в една спокойна страна.

Ангел: Вътрешен мир, дълбоко вдъхновение и извоювана независимост.

- Как обичате да почивате?

Ангел: Почивам си най-пълноценно, когато съм сам, на тихо място, сред природата.

Мойсей: На планина, сред тишина. За съжаление рядко ми се удава възможност, затова много ценя тези моменти. 

- Наесен с песен и...

Мойсей: ... и една студена Fanta в ръка. 

Ангел: … животът цяла зима ще е лесен, хаха!
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook