В новата анималистична анимация на "Дисни", по кината от 4 март, животни говорят с гласовете на Поли Генова и Александър Сано

Светът на Зоотрополис е фантастичен и ще се хареса на всички, обещават създателите на филма - режисьорите Байрън Хауърд и Рич Мур ("Семейство Симпсън").

Зоотрополис е град като никой друг - изграден от квартали като шикозния Сахара Скуеър и неприветливия Тундратаун, той е населен с животни от всякакъв вид. Там можеш да постигнеш всичко, независимо какъв си - огромен слон или миниатюрно мишле.

Когато обаче изпълнената с оптимизъм офицер Джуди Хопс пристига в града, разбира, че да си първият заек в полицейски участък от закоравели животни, никак не е лесно.

Твърдо решена да се докаже, тя се впуска в разплитането на първия си случай с цената на всичко - дори това да означава, че трябва да се съюзи с хитрата лисица Ник Уайлд...

На английски двамата се озвучават от Дженифър Гудуин (сериала "Имало едно време") и Джейсън Бейтман, а на български зайката говори с гласа на Поли Генова, която тази година отново ще представя България на Евровизия, а междувременно се нареди сред участниците в четвъртия сезон на "Като две капки вода".

Компания в БГ дублажа й правят имена като Богдана Трифонова (Боги от "Стартер" по "БГ Радио") и Александър Сано, а в оригиналния актьорски състав личат още имената на Идрис Елба в ролята на африкански бизон, Кристен Бел като ленивец, носителите на "Оскар" Дж.К.Симънс и Октавия Спенсър, съответно лъв и видра - и Шакира като попзвездата на животинския свят Газел.

"Зоотрополис" е реверанс към анимациите на "Дисни" с животни, но с модерен и забавен обрат - коментира режисьорът Рич Мур. - Нашите артисти и аниматори проучиха в дълбочина поведението на различните видове животни, за да могат да го вплетат в образите."

Видео: Музикална комедия с животни от създателите на "Аз, проклетникът"

Животните са "антропоморфни", което означава, че вървят на два крака, носят дрехи и ползват най-модерните мобилни телефони. Заради главния герой - лисица, феновете на "Дисни" правят паралели най-вече с класическата им анимация "Робин Худ" (1973), където персонажите бяха животни от различни видове.

"Зоотрополис" (с англоезично заглавие Zootopia) е по кината в началото на март на 2D и 3D, а ето още един забавен откъс от филма: