"Луцифер", новият сериал на "Фокс", показва какво се случва, когато Дяволът се отегчи от ада и дойде на Земята

Спомняте ли си онази песен на Шарън Озбърн, единствената нейна запомняща се - What If God Was One Of Us (Ако Бог беше един от нас), където се пееше какво би било ако Бог крачеше по Земята като всеки обикновен човечец. А какво би станало, ако Дяволът беше сред нас?

Представете си млад мъж, красив, безспорно чаровен и способен да изкопчи всичките ви тайни (мръсни или не), независимо от пола и предпочитанията ви. Представете си безкрайно порочен мъж, който живее, за да си доставя удоволствия. Това е Луцифер Морнингстар в новия сериал на "Фокс" - "Луцифер".

Сериалът е колаборация между Warner Bros. TV, DC Comics и Джери Брукхаймър. Сценарист и продуцент пък е създателят на "Секс до дупка" (Californication) Том Капинос, а режисьор - Лен Уайзман. Главните роли са дадени на Том Елис ("Ръш", "Мерлин") и Лорън Джърман ("Пожарникарите от Чикаго").

Оригиналният комикс, по който е базиран, пък е дело на световноизвестния писател Нийл Геймън, Сам Кейт и Майк Дрингенбърг. Честно казано обаче, ако сте фенове на комикса, не очаквайте да видите много от него. Макар и интересна, историята в сериала не следва особено много тази от комикса. 

Самата история разказва за падналия ангел Луцифер, който е отегчен до безкрайност от ада и напуска своя трон, за да стане собственик на нощен клуб в Лос Анджелис. Какво става, когато единствената му приятелка на Земята е застреляна брутално пред клуба му, а пратеник на Бог идва на Земята, за да върне Луцифер на полагащото му се място като управител на Ада? 

А на всичкото отгоре отникъде се появява и полицайка, която сякаш е единственият човек, имунизиран срещу чара на Луцифер. И той естествено е очарован.

От 5 септември можете да гледате "Луциер" всяка делнична вечер от 20,00 по Би Ти Ви Екшън. 

Източник: Bulevard.bg