Камъни или песъчинки в бъбреците могат да ви причинят огромни проблеми

Песъчинки или камъни в бъбреците са проблем, който не може да бъде пренебрегван. Освен зверските болки, тази болест може да се развие до опасни размери. Затова още в началото трябва да вземем мерки и да пречистваме организма си периодично, ако сме склонни към задържане на пясък в бъбреците.

Не забравяйте, че през тези три дни на пречистване трябва да избегнете кафе, алкохол, газирани напитки, сол и животински продукти. Всички те натоварват бъбреците и пречат на елиминирането на токсините в пикочния мехур. Заместете ги с минерална вода, чай, плодове, зеленчуци и сурови ядки.

Започвайте всеки ден с чаша натурален боровинков сок, намаляващ количеството на калция, който се натрупва в пикочния мехур. Този мощен антиоксидант също така предотвратява инфекциите на пикочните пътища и появата на бъбречни камъни.

Виж още: Пролетно пречистване на организма

По-късно сутринта изпийте чаша сок, богат на калий, който действа като почистващ тоник и ще ви помогне да се отървете от напрежението по време на тридневната диета. Може да си го направите сами, като комбинирате по свой вкус моркови, тиквички, банан, портокал, целина, магданоз и спанак.

По обяд изпийте чаша сок от зеленолистни зеленчуци, богати на хлорофил. Те подобряват имунната система, помагат за пречистване на кръвта и зареждат организма с жива енергия. Направете го по свой вкус, използвайки спанак, магданоз, краставица, целина, тиквички, копър и други. Може да го подправите с лимонов сок.

Между обяда и вечерята изпийте чаша чай от семки на диня, който има силен диуретичен ефект. Той помага за активиране функцията на бъбреците и пикочния мехур.

За вечеря изпийте сок от моркови, който регулира честотата на уриниране. Може да го заместите и с боровинков сок.

Виж още: Три рецепти за пречистване на кръвоносните съдове с лимон

Преди лягане пийте чай от листа на мента или глухарче. Те детоксикират организма и помагат за спокоен сън и по-добро смилане на храната през нощта.

Що се отнася до храната, може да хапвате салати без сол и мазнина, плодове, зеленчуци, сурови ядки и сушени плодове. Също така може да си приготвяте варива, като отново не им добавяте мазнина и сол.

За още здравословни и вкусни рецепти четете Kulinaria.bg

Източник: Kulinaria.bg