Вероятни състави и тенденции, обобщени от Football24.bg в навечерието на реванша им в полуфинала на Шампионската лига довечера

Наставникът на "Байерн" (Мюнхен) Пеп Гуардиола определи "Барселона" за най-добрия отбор в света за последните 15 години. Шампионът на Германия загуби първия мач с 0:3 и на практика мисията за баварците изглежда невъзможна. Въпреки това "Байерн" неведнъж е доказвал, че може да се справи в такива моменти.

Ние сме "Байерн" и ще направим всичко по силите си, увери старши треньорът им.

Betfair предлага коефициент 6 за "Байерн" и 7 за "Барселона"! Регистрирай се тук: http://bit.ly/1A2J0bk

"Хората си мислят, че трябва да атакуваме, но първо трябва да се защитаваме, защото "Барселона" е най-добрият отбор на контраатаки в света. Определено ще атакуваме повече, отколкото на "Ноу камп", добави Гуардиола.

Виж още: Всичко за "Байерн" (Мюнхен) във Football24

Германският клуб е в серия от четири поредни загуби във всички турнири и без звездите си Франк Рибери и Ариен Робен ще му бъде изключително трудно. Давид Алаба и Холгер Бадщубер също са аут.

"Искаме да спечелим и втория мач. Все още не сме постигнали нищо", коментира от своя страна наставникът на "Барселона" Луис Енрике. Той припомни на всички играта на "Байерн" срещу "Порто" и заяви, че неговият отбор ще изпитва трудности.

В състава на каталунците се завръща Жереми Матьо.

Виж още: Всичко за "Барселона" във Football24

"Барселона" почти сигурно си осигури титлата в Испания, след като води с 4 точки пред втория в класирането "Реал Мадрид" два кръга преди края на шампионата.

Тенденции:

Победата на "Барселона" над "Байерн" бе едва втората за "каталунците" в девет мача срещу баварския гранд. За последно испанският тим победи "Байер Леверкузен" в Германия през сезон 2011/2012 с резултат 3:1. Последният път, когато "Барса гостува на "Алианц арена", мачът завърши с победа 4:0 за баварците.

"Байерн" е записал само победи на "Алианц арена" през този сезон в Шампионската лига, като за последните си два мача е отбелязал цели 13 гола. Обратът срещу "Порто" бе първият в историята на клуба от Бундеслигата, но за да успеят да се класират за следващата фаза, срещу "Барса" трябва да се справят по-добре.

Вероятни състави:

"Барселона": Тер Стеген, Пике, Масчерано, Алвеш, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар.

"Байерн": Нойер, Боатенг, Бенатиа, Рафиня, Бернат, Швайнщайгер, Лам, Алонсо, Мюлер, Тиаго, Левандовски.

Източник: Football24.bg