Ако искате да се обличате спортно, имате нужда само от няколко основни неща.

Спортни екипи като панталони, шорти и тениски за тренировки могат да се носят заедно или в комбинация с други артикули - дънки и потници. Изберете облекло с детайли, вдъхновени от атлетиката, и добавете спортни аксесоари, за да завършите външния си вид. Ако следвате няколко основни съвета, ще можете да се облечете спортно за всеки повод.

Кои са елементите на спортния мъжки стил?

Изберете облекло с усещане за релакс. Спортистите трябва да могат да се движат удобно в дрехите си, което означава, че спортните екипи често са по-непретенциозни от другите облекла. Придържайте се към свободни или еластични модели, вместо дрехи, които ограничават движението ви.

Не пестете усилия за гардероб със спортна екипировка. Шорти за баскетбол или гимнастика, панталони за тренировка или йога и анцузи трябва да бъдат основни елементи в него. Ето няколко добри предложения на https://answear.bg/k/toy/drehi/komplekti-i-antsuzi Тренировъчните потници и тениски също са основни елементи за мъжете. Можете да носите атлетично облекло заедно, за да имате спортен външен вид или да комбинирате спортни артикули с други дрехи. Например, облечете дънки и тениска със спортно фирмено лого, след това завършете външния вид с яке за спорт и слънчеви очила.

Изберете дрехи с атлетични детайли, това е интересен стил. Хоризонталните райета, ризите за ръгби, ризите тип реглан (тениски в бейзболен стил с цветни ръкави),  детайлите в стила на фланелка, като номера, помагат да подобрите външния си вид.  Или пък съчетайте поло тениска с дънки, ботуши и спортен часовник.

Можете спокойно да носите артикули със спортни фирмени лога -  тениски, анцузи, спортни шорти или обувки с лога на O’Neill, Vans, Adidas, Volcom, Puma, Jordans и Under Armour. И разбира се Nike, чиито топ модели са на https://answear.bg/m/nike-sportswear

Покажете подкрепата на любимия ви отбор. Можете да намерите дрехи с лога на вашия тим. Изберете шапки, фланелки, тениски, пуловери или якета, които показват, че сте истински фен. Не сме забравили и суитшъртите, разбира се. Изберете няколко в любимите си цветове и такива, които рекламират любимата ви спортна компания или отбор. А модел с качулка се комбинира чудесно със спортни панталони и бейзболна шапка.

Къде е мястото на спортните аксесоари?

Естествено, започваме със слънчеви очила - те са основен аксесоар за спортна визия. Не само предпазват очите ви, но и предлагат лещи за подобряване на зрението и координацията, което е предимство, независимо от спорта, който практикувате.  Добавете към тях шапка или козирка. Изберете няколко модела с различни цветове и лога, за да можете да допълните своя споретен екип.

Аксесоар, който е излишен за коментар: инвестирайте в няколко чифта маратонки. Маратонките са основна част от спорта, независимо дали сте професионален състезател или просто обичате да изглеждате така. Насочете се към семпъл чифт, като черен Nike или пък към модел, който прави повече впечатление, като шарени Vans. Какво ще кажете и за това: https://answear.bg/m/fila

Фитнес тракер или спортен часовник е атрибут, без който практикуването на спорт е немислимо. Изберете такъв в ярък цвят, за да се откроява, или заложете на черно за по-функционален външен вид.

Носете фитнес или спортна чанта. Вместо да носите традиционна раница на училище или университета, сложете книгите си в чанта за фитнес. Или поставете телефона, портфейла и други основни неща в спортен сак.

Не забравихме ли нещо?

Спортният гардероб не трябва да е сезонен или инцидентен. Стилът, който се стремите да покажете, трябва да е свързан с реалното ви желание да се занимавате с активни физически дейности. Излизането два три пъти в парка не е в тази категория. Когато избирате своя екип или аксесоар, не забравяйте че стилът и удобството са водещи.