Определено ще се влюбите в "Дедпул"

Както и предрекохме, "Дедпул" е най-добрият филм по комикс на "Марвъл" въобще. Благодарим ти, Райън Рейнолдс, благодарим ти,Тим Милър (режисьора)! Благодарим и на всички сценаристи! 

За разлика от повечето бози по темата, тук нямаме напомпаното героизиране и захаросване. Това е филм за феновете на любимия ни наемник, който просто ще направи още много хора фенове. 

Нещото, което в Холивуд сякаш пропускаха досега с редица филми - като адаптираш сценарий по книга/комикс/игра, съобразявай се с основната история и със самата същност на героите. Така например "Хобит" се превърна от прекрасна книга в три меко казано посредствени филма с голям бюджет, много претенции и нулева удовлетвореност от страна на истинските фенове на Толкин.

Но да се върнем на "Дедпул". Това е филм за всички онези от вас, които обожават леко просташкия хумор. В почти два часа можете да чуете повече забавни шеги отколкото в двата филма за Марк Уолбърг и плюшената му мечка или в събраните съчинения, носещи името "Американски пай". И ако си мислите, че всички забавни моменти са събрани в трейлърите - жестоко се лъжете. Има още купища, като на моменти сълзи ще ви излизат от смях.

Rayan reynolds kato dedpul

Буквално още от първите секунди до края на надписите филмът е натъпкан с хумора на устатия наемник. Шеги от попкултурата, сексуални намеци, откровени просташки подмятания, бъзици с Хю Джакмън и цялостно шегаджийско настроение. Този филм определено не се взима насериозно и усещането за автохумор е огромно. Както и всъщност трябва да бъде в един филм за Дедпул.

Уейд Уилсън - това е героят, който може да покаже среден пръст на цялата вселена и да се изгъбарка с нея, да си пръсне мозъка от скука (буквално... и след това да се регенерира) и да троли на воля. Това е онзи герой, който вижда сериозната страна на света, но отказва да я приеме. 

Да не забравяме и останалите герои, които имат своя дял в забавното послание на филма. Като започнем от откачената проститутка Ванеса - любовта на живота на Уейд Уилсън, минем през Невестулката - най-добрият му приятел, сляпата Ал - съквартирантката му, та стигнем до главния злодей Аякс (или както ще ви стане известен "Кажи ми името Франсис"). 

Но преди всичко, както и в самия филм ни напомнят, това е една любовна история. Извратена, забавна до безкрайност и определено симпатична любовна история между видимо изперкал наемник (с относително златно сърце) и проститутка, която е също толкова откачена, колкото него. 

Rayan reynolds i morena bakarin v dedpul

Сцените с двамата могат да ви накарат да се смеете с глас и същевременно да изпитате онова готино, леко романтично чувство, когато двама души са се намерили. То това беше и причината филмът да бъде пуснат по кината за св. Валентин - за да можете да убедите гаджето, че това всъщност е романтична история... и след това дори да не получите онази доза мрънкане, че не ѝ е харесал филма. Защото той ще ѝ хареса.

Междувременно имаме всички необходими съставки за приличен екшън. Като започнем от героите - готин протагонист с чувство за хумор, красавица, злодей с британски акцент, раздразнена тийнейджърка, смотан най-добър приятел и помощник, говорещ с руски акцент. Перфектната закваска. 

Освен това бойните сцени са повече от великолепни. Дори за хора, които по принцип не оценяват бойни хореографии и екшън сцени, тук те биха били наслада за очите. Особено ако ги гледате на кино. Най-малко трейлърите са показателни. 

Dedpul srazyava poredniya protivnik

Ако всичко това не ви стига, замислете се, че Дедпул всъщност е горе-долу събирателен образ на всичките ви любими герои от ситкомите. Сега му дайте силата да регенерира, способности да владее всички познати на човека оръжия и архивраг, който отвлича любимата му - и в крайна сметка ще получите най-забавния филм, който сте гледали от години. А, да. Има и страхотен саундтрак.

P.S.

Това не е филм за супергерои. Дедпул може да е супер, но определено не е герой. Така че по-добре не водете децата си да го гледат. Те може да оценят по достойнство всички кървища, сексуален хумор и т.н., но едва ли вие ще радвате те да гледат това. Освен това официално е забранен за лица под 16 години. Но пък все пак те така или иначе ще си го свалят от интернет.