Подгряващият трейлър за "Първият Отмъстител: Войната на героите", по кината от 29 април, показва и причината за разрива между Тони Старк и Стив Роджърс

Помните ли откъде започна всичко? С "Железният човек" (2008), след който произтекоха още филми за Отмъстителите и отделни техни представители плюс тв сериали ("Агентите на ЩИТ", "Агент Картър"), свързани сюжетно помежду си.

Догодина е ред на третата самостоятелна поява на Капитан Америка / Стив Роджърс (Крис Евънс), подкрепена с участието на Черната вдовица / Наташа Романоф (Скарлет Йохансон) и Железния човек / Тони Старк (Робърт Дауни-джуниър), който след като вече напердаши Хълк, този път влиза в сериозен конфликт и с Първия отмъстител.

Виж още: 10 от най-очакваните блокбъстъри за 2016 г. в снимки

Новият филм е продължение на "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон". След като международен инцидент с участието на Отмъстителите дава жертви, расте политическият натиск за вкарването им в регулация чрез система за публична отчетност и управляващ орган, който да решава кога да бъдат ползвани услугите им.

С оригинално заглавие Civil War, "Първият Отмъстител: Войната на героите" идва в кината на 29 април догодина, месец след другия дългоочакван сблъсък между супергерои: "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". 

Новата ситуация внася разкол помежду им, докато светът трябва да бъде спасяван от поредния злодей. Освен Бъки Барнс (Себастиан Стан), се появяват и нови персонажи от вселената на "Марвъл" - познатият вече Антмен (Пол Ръд) плюс дебютантите  Чадуик Боузман като Черната пантера и Том Холанд в ролята на поредния Спайдърмен.

Първият подгряващ трейлър беше представен в токшоуто на Джими Кимъл, където двамата актьори споделиха, че в действителност са големи приятели. Дауни-джуниър дори призна, че е голям фен на бойните сцени с Капитан Америка, но ще изчака до средата на 50-те си години за истинска битка с него, за да има оправдание да загуби...

Във "Войната на героите" участват още: Антъни Маки, Емили ван Камп, Дон Чийдъл, Джереми Ренър, Пол Бетани, Елизабет Олсън, Франк Грило, Уилям Хърт и Даниел Брюл. Филмът е с режисьори Антъни и Джо Русо, а продуцент е Кевин Фийг.