Разширен първи трейлър за "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон", поредния филм с комиксовите супергерои на "Марвъл", по кината от 24 април 2015

Първият комикс за Отмъстителите е публикуван в далечната 1963-та, а 50 години по-късно разполагаме с два филма за Тор, два за Капитан Америка, три за Железния човек, сериалът "Агентите на ЩИТ", "Отмъстителите"... без да броим двата за Хълк преди това.

"Марвъл" продължават успешната поредица, която превърна Робърт Дауни-джуниър в най-високоплатения актьор в света, като анонсираха още 11 екранизации по комиксовата вселена.

В "Епохата на Ултрон" се завръщат Тони Старк / Железният човек, Тор, Стив Роджърс / Капитан Америка, полк. Джеймс Роудс / Железният патриот (екс-Бойна машина), агент Клинт Бартън / Орловото око, д-р Брус Банър / Хълк, Наташа Романоф / Черната вдовица, Ник Фюри и агент Мария Хил. В разширения трейлър те са се събрали на по питие и се обзалагат кой ще успее да вдигне чука на Тор, докато веселбата им не бива прекъсната от появата на новия високотехнологичен злодей.

Роботът Ултрон говори с гласа на Джеймс Спейдър ("Старгейт", сериалите "Адвокатите от Бостън" и The Blacklist): "Ще ви покажа нещо красиво. Как всички се молят за милост", казва той в първия трейлър.

Въпреки че е създаден от Тони Старк, скоро машината се освобождава от опеката му и минава на Тъмната страна, а Отмъстителите трябва да намерят начин да я унищожат, за да спасят човечеството.

Групата на супергероите обаче ще бъде разпиляна... Виждаме как Тор изпуска чука си в пристъп на отчаяние, непробиваемият щит на Капитан Америка е разбит надве, Брус Банър залита, търсейки път в заснежена гора, а Черната вдовица е съвсем сама в огромно хале... Отчаянието на Отмъстителите става още по-осезаемо, когато Тони Старк казва: "Това е краят. Краят на пътя, по който тръгнахме."

В първия трейлър, освен актьорът от "Властелинът на пръстените" Анди Съркис, се появяват и други нови лица: Елизабет Олсън и Арън Тейлър-Джонсън в ролите на близнаците Уанда и Пиетро Максимоф - Алената вещица и Куиксилвър.

Сценарист и режисьор отново е Джос Уедън, чийто творчески гений превърна "Отмъстителите" (2012) в един от най-касовите филми на всички времена. У нас чакаме продължението седмица преди американската премиера, на 24 април.