Към познатите Тор, Капитан Америка и останалите Отмъстители се присъединяват герои като Антмен, Черната пантера, Доктор Стрейндж и Капитан Марвъл

Досега по изданията на "Марвъл комикс" са направени 10 филма, всеки от които е оглавявал боксофиса в САЩ след първия си уикенд по кината, а общите приходи от тях в глобален мащаб надхвърлят 7 млрд. долара.

Сега започва третата фаза на комиксови екранизации, а подробности за предстоящите филми и премиерните дати оповести президентът на "Марвъл" Кевин Фейги.

Следващите им две мегапродукции излизат по кината още догодина: "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон", който тук гледаме от 24 април, седмица преди US премиерата, и "Антмен", с премиера 17 юли 2015 г.

Ранен плакат за Ant-Man (Човекът мравка) с Пол Ръд и Майкъл Дъглас в титулната роля, съответно като Скот Ланг и Ханк Пим. Главният женски персонаж се играе от Еванджелин Лили ("Изгубени"), а злодеят - от Кори Стол ("Къща от карти")

Следващите девет филма, планирани да излязат до 2019 г., включват продължения на "Капитан Америка", "Отмъстителите" и "Пазители на Галактиката", както и първите екранни появи на няколко нови главни герои: Черната пантера, Капитан Марвъл, Доктор Стрейндж и Inhumans

Ето и премиерните дати на всички заглавия:
- "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон" - 24 април 2015.
- Ant-Man - 17 юли 2015 г.
- "Капитан Америка: Civil War" - 6 май 2016 г.
- Doctor Strange - 4 нември 2016 г.
- "Пазители на Галактиката-2" - 5 май 2017 г.
- "Тор: Рагнарьок" - 28 юли 2017 г.
- "Черната пантера" - 3 ноември 2017 г.
- "Отмъстителите-3: Infinity War, част I" - 4 май 2018 г.
- Captain Marvel - 6 юли 2018 г.
- Inhumans - 2 ноември 2018 г.
- "Отмъстителите-3: Infinity War, част I" - 3 май 2019 г.

Чадуик Боусън, нашумял като Джеймс Браун в биографичния Get on Up (2014), влиза в ролята на Черната пантера първо в третия "Капитан Америка", а след това, през 2017 г., в самостоятелен филм.

Въпреки упоритите слухове през последните дни, че Бенедикт Къмбърбач е влязъл в преговори да играе Доктор Стрейндж, президентът на "Марвъл" заяви, че ако имаше избран актьор, щеше да го обяви на събитието. 

Британецът има доста натоварена програма за следващите години - той се завръща на театралната сцена в "Хамлет", а трябва да заснеме и още епизоди от "Шерлок". Феновете обаче са категорични, че той е идеален за ролята на неврохирурга магьосник, смятан за най-могъщия хуманоиден персонаж в комиксовата вселена на "Марвъл".

Ако Железният човек на Робърт Дауни-джуниър е комиксовият Мик Джагър, в превъплъщението на Къмбърбач д-р Стрейндж може да стане техният Джим Морисън, отбелязва британският в. "Гардиън". Като подходящи за ролята се сочат още Хоакин Финикс, Джони Деп, Райън Гослинг, Итън Хоук, Киану Рийвс.

Макар че сред водещите персонажи на "Марвъл" има немалко жени, досега никоя от тях не е била удостоявана със самостоятелен филм - освен агент Картър от "Капитан Америка", която получи свой тв сериал. Най-голям шанс да се появи на голям екран като главна героиня засега има Скарлет Йохансон като Наташа Романоф / Черната вдовица.

Скарлет Йохансон в "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон". Актрисата засега се е отдала на майчинството и скоро не се предвижда самостоятелен филм с нейната Романоф

Ще дочакаме подобен прецедент през 2018 г., когато е предвидена премиерата на Captain Marvel. Все още не е уточнено коя холивудска звезда ще влезе в нейната роля, но според самия Фейги "има достатъчно време да изберем дама".

Засега екранизациите на "Марвъл" няма да отразяват новостите в комиксовите издания. По-рано тази година бе оповестено, че Тор става женски персонаж - Богинята на гръмотевиците, а щита на Капитан Америка поема неговият съратник Сокола.