... който в крайна сметка бива укротен не от друг брониран супергерой, а от "кучката" Наташа Романоф (Скарлет Йохансон). И още: всички предишни филми с персонажи от "Отмъстителите", събрани в 7-минутен клип

Премиерата на "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон" е този петък - отличен повод да прегледаме в аванс някои откъси от филма, както и да си припомним детайли от предишните 10 заглавия в комиксовата киновселена на "Марвъл".

Ако сравним с "Отмъстителите" от 2012 г. (след който се появиха "Тор-2: Светът на мрака", "Капитан Америка-2: Завръщането на първия Отмъстител", "Железният човек-3", "Пазители на Галактиката" плюс сериалите "Агентите на ЩИТ" и "Агент Картър"), схемата е същата: злодей, който предвожда многобройна армия срещу човечеството, зомбирайки някои от супергероите, за да ги обърне срещу своите.

Виж още: Никой не може да бие Железния човек

Зеленият Хълк, който се появява като алтер его на учения Брус Банър (Марк Ръфало), е безспорно най-силният в състава на Отмъстителите и Тони Старк (Робърт Дауни-джуниър) има нужда от доста по-мощен костюм на Железен човек - т.нар. Hulkbuster, за да се справи с него...

Наташа Романоф, известна още като Черната вдовица, обаче има друг, доста по-ефективен подход към Хълк. Клипът неслучайно е озаглавен "Красавицата укротява Звяра".

Виж още: Какви суперсили иска Обама

Ролята й във вече четвърти филм изпълнява Скарлет Йохансон, която миналото лято стана майка, а на 1 октомври сключи и брак с бащата на детето, френски журналист.

Междувременно Джеръми Ренър (Ястребовото око) и Крис Евънс (Капитан Америка) предизвикаха буря от негодувание, защото са нарекли героинята й "кучка" и "уличница"... макар да стана ясно, че са се шегували. Двамата побързаха да се извинят.

В първия "Отмъстителите" героинята й отново имаше стълкновение с Хълк, но основната битка с него изнесе на гърба си Тор (най-сексапилният мъж в света Крис Хемсуърт).

Видео: Кой ще го вдигне? (Чука на Тор, вие какво си помислихте?)

Преди да се присъедини към групата земляни, богът на гръмотевиците от Асгард влезе в не по-малко ожесточен двубой с Железния човек, но не на улицата, а в гората.

Тази пролет те отново трябва да спасяват света, но от зло, което сами са създали. Враговете им сега са армия от роботи със собствено самосъзнание, предвождани от Ултрон (Джеймс Спейдър) - поредният изкуствен интелект, решил да унищожи човешката раса.

За режисьора Джос Уедън изборът на Ултрон за топзлодей е бил категоричен, независимо от финала на "Отмъстителите", където се появява бог Танос - той е предопределен да изгрее в третия филм.

Стив Роджърс / Капитан Америка и Тор са следващите Отмъстители с трети самостоятелен филм. "Капитан Америка-3" е с подзаглавие "Гражданска война" (Civil War) и премиерна дата 6 май 2016 г., а "Тор: Рагнарьок" се очаква година по-късно, на 28 юли 2017 г.

Виж още: Идват нови 11 филма по комиксите на "Марвъл"

Междувременно се подготвя и нов, дъщерен сериал за агентите на ЩИТ, а от Vulture улесняват ориентирането ни в тази вселена, като я събират в седем минути всичко по темата през последните седем години - от "Железният човек" насам (2008).