31-годишният австралийски актьор, известен с ролите на бог Тор и Ловеца от "Снежанка", е тазгодишният избраник на сп. "Пийпъл", а най-скоро ще го гледаме в "Хакер" на Майкъл Ман

Крис Прат ("Пазители на Галактиката") се смяташе за фаворит, но той е сведен до съвсем малка снимка на корицата на "Пийпъл", а титлата "Най-сексапилен мъж за 2014 г." отиде у друг Крис - Хемсуърт.

Фотогалерия: Крис Хемсуърт на екрана и извън него

Австралиецът е средният брат от цяло актьорско трио, включващо още баткото Люк и най-малкия - Лиъм ("Игрите на глада"), който е бил гадже на Майли Сайръс и досега изпреварваше Крис в класациите по сексапил.

На 31 той е щастливо женен за колежката си Елза Патаки, която тази година го направи многодетен баща, като му роди и близнаци.

Най-успешната роля на новия първенец по сексапил е Тор, богът на гръмотевиците, който се появява не само в самостоятелни филми, а и в други комиксови екранизации за Отмъстителите, вкл. предстоящия "Ерата на Ултрон".

Виж още: Идват нови 11 филма по комиксите на "Марвъл"

Крис Хемсуърт като полуголия Тор в първия филм за бога на гръмотевиците, от 2011 г., за който натрупал 10 кг мускулна маса.

Видео: "Тор-2: Светът на мрака" (2013)

Продължение се подготвя и на друго касово фентъзи - "Снежанка и ловецът", където като режисьор е ангажиран Франк Дарабонт ("Изкуплението Шоушенк").

През последните години сме го гледали още с епизодична роля в "Стар трек" (2009), в хоръра "Хижа в гората", римейка на "Червена зора", биографичния "С пълна газ" на реж. Рон Хауърд, където играе британския състезател от "Формула 1" Джеймс Хънт.

С Рон Хауърд работи и в предстоящата морска драма "В недрата на морето" (2015), базирана на действителната история, която вдъхновява романа "Моби Дик". Преди това, още в средата на януари, ще го гледаме като хакер в Blacklist на реж. Майкъл Ман ("Жега", "Вътрешен човек").