Президентът на най-голямата суперсила не би имал нищо против да притежава някоя свръхспособност на Отмъстителите и X-Men

След годишната си реч "За състоянието на съюза" US президентът Барак Обама даде специално интервю в Белия дом за трима влогъри от YouTube - ГлоЗел, Ханк Грийн и Бетани Мота. Едно от по-любопитните питания към него беше каква суперсила би си избрал.

Държавният глава на САЩ призна, че би искал да лети. Той обаче предложи и алтернативен отговор, "какъвто би дал един зубрач" - да е в състояние да говори всеки чужд език.

Много би ми харесало, ако можех да си говоря лично с всеки, с когото се срещам по света, обясни Обама в хода на 45-минутното интервю.

Подобен въпрос му е бил задаван и в миналото, а тогава президентът поясни: "Тази суперсила е необичайна, защото не би ми била полезна, ако трябва да спасявам хора от горяща сграда. Но винаги ми се е искало в която и държава да отида, когато срещна човек, говорещ друг език, да мога веднага да заговоря на техния език."

Защо? "Убеден съм, че контактите с хората са много важни. Но ако трябва да избирам нещо от арсенала на "Отмъстителите" - струва ми се, че това с летенето изглежда забавно."

Летенето е запазената марка на Железния човек / Тони Старк, но в костюма влиза и полк. Джеймс Роудс, известен още като Железният патриот (екс-Бойна машина).

Умението да разбира всеки език, писмен и говорим, в това число и компютърните, обаче е характерно за един от новите мутанти във вселената на X-Men - Сайфър (Cypher) / Дъглас Рамзи.