Ако се чудите какво да подарите на половинката си за Коледа... няколко от най-луксозните модели на "Луи Вютон"

Louis Vuitton представиха най-скъпата си дамска чанта досега - моделът City Steamer MM от колекцията им за 2016 г. Материалът е крокодилска кожа, което вдига цената до 55 500 долара.

Виж още: История на модерната дамска чанта

Това е с 1000 долара повече от миналогодишната Dora PM, с който Никола Гаские дебютира като главен дизайнер на модната къща в колекцията за есен 2014. Той се предлагаше и в черно, а сега може да се закупи в зелено срещу 50 хил. долара.

Розовата градска чанта, която следва традициите на марката, е описвана като подходяща и за бизнесдами, тъй като е достатъчно просторна, за да побере документи и файлове.

Рекламната кампания за 2016 г. под наслов The Spirit of Travel е с участието на актрисите Мишел Уилямс и Алисия Викандер.

Технически погледнато, това не е най-скъпата им чанта изобщо, макар да е номер 1 при моделите от естествена кожа, отбелязва обаче специализираният сайт purseblog.com.

Чантата Kusama Pumpkin Minaudiere по дизайн на японската художничка Яйой Кусама например е истинско бижу с форма на тиква, изработена само в пет екземпляра от черна смола, злато и други фини метали. Тя е вдъхновена от малките вечерни чанти, популярни в Западна Европа през 30-те години, а цената й преди три години в Selfridges беше 83 500 лири стерлинги (около 133 хил. долара).

В Топ 10 на най-луксозните аксесоари с инициали LV, съставен от TheRichest.com, фигурират основно часовници, а на върха е куфарът, изработен специално за капитана на австралийския национален отбор по крикет Майкъл Кларк. Освен медни ключалки, които правят кражбата невъзможна, моделът съдържа и дървени рамки, направени от 30-годишна топола, изсушавана в продължение на четири години.

По 45 хил. долара пък се продаваха през 2007 г. сувенирните пачуърк чанти LV Tribute Patchwork, в които бяха вложени материали от 15 други модела на Louis Vuitton. Произведените бройки по дизайн на тогавашния творчески директор Марк Джейкъбс бяха едва 24 и отдавна са разпродадени.

Отне ми само четири часа и 222 долара, за да си купя менте-версии на отделните чанти, а срещу още 77 долара една шивачка ги наряза и "монтира" по абсолютно същия начин, писа тогава журналистка от известен таблоид.

Обикновено модните къщи продават евтини версии, които са десетократно по-евтини, но ментетата пък са 100 пъти по-изгодни. Само гледайте да е същият модел.