Арнолд Шварценегер е новият водещ на риалити шоуто по американската Ен Би Си, което се завръща за осми сезон от 2 януари - вече от Лос Анджелис и под заглавие The New Celebrity Apprentice

Арнолд Шварценегер добавя още една култова фраза към речника си със запомнящи се реплики от киното.

От 2 януари бившият губернатор на Калифорния заема мястото на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп във ВИП версията на риалити шоуто "Стажантът" - The Celebrity Apprentice, за да произнася знаменитото: You're fired! (Уволнен си).

Виж още: Кой е българският Доналд Тръмп? Има поне няколко кандидати

Новият осми сезон под заглавие The New Celebrity Apprentice е пренесен от Ню Йорк в Лос Анджелис, а сред 16-те участници са рокпевецът от "Мотли крю" Винс Нийл, носителят на "Грами" Бой Джордж, комедийният актьор Джон Ловиц, и дъщерята на боксовата легенда Мохамед Али - Лейла Али, която също се изявява на ринга.

Сред консултантите на новия Бос са знаменитости в бизнеса като милиардера Уорън Бъфет, бившият шеф на "Майкрософт" Стив Балмър, топмоделът и тв водеща Тайра Банкс, актрисата Джесика Алба, както и собственият му племенник и доверено лице Патрик Кнап Шварценегер, който е адвокат, специализиран в делата на шоубизнеса.

В рекламния клип за предаването Арни се появява на бял кон, а на друг анонс е захапал пура в уста.

Предприемачът Тръмп (70), който се кандидатира за президент на САЩ, спечели първичните избори, номинацията на Републиканската партия, а накрая - и самия вот за държавен глава, също беше уволнен от предаването. Поводът за раздялата му с телевизия Ен Би Си стана скандалното негово изказване по адрес на латиноамериканските имигранти.

През юни 2015 Тръмп обвини мексиканците, че внасят в страната му наркотици и престъпност, а освен това са изнасилвачи. Затова се закани да издигне "китайска стена" по границата, като накара южната съседка на САЩ да плати разходите по изграждането й.

Виж още: Доналд Тръмп като филмов и тв герой (видео)

След като изкара осем години като губернатор на щата Калифорния (отново по линия на Републиканската партия), Шварценегер се завърна на екран и засне поредица второкласни екшъни, сред които дори зомби драма.

Следващото лято, на 30 юли, той навършва 70, а последно игра отново Терминатора, вече побелял и остарял, в петия филм от поредицата - "Генисис" (2015).

Междувременно му предстои завръщане и в поредицата "Непобедимите", от която се подготвя четвърти филм, а също така продължение на комедията му с Дани де Вито "Близнаци" (1988), озаглавено "Тройка близнаци".

Видео: Всички филми на Арни в шест минути

Побелелият Шварценегер в "Терминатор: Генисис", снимка: Melinda Sue Gordon / "Парамаунт пикчърс"

Източник: Би Би Си; Ен Би Си