Алтернативна версия на събитията от оригиналния филм на Джеймс Камерън под мотото: "Времето е най-доброто оръжие..." По кината от 3 юли

Миналото лято, когато навърши 67, Арнолд Шварценегер започна снимките на петия филм от поредицата "Терминатор". Режисьор е Алън Тейлър, снимал продължението на "Тор" и епизоди от тв сериали като "Игра на тронове".

На Арни партнира Емилия Кларк ("Игра на тронове") като младата Сара Конър, Джей Кортни ("Дивергенти") е новият Кайл Рийз, а Джейсън Кларк е петият актьор в ролята на сина им Джон Конър. Участва и бившият Д-р Ху - британецът Мат Смит.

Фотогалерия

За да предпази майка си, Джон от 2029 г. изпраща в миналото Кайл Рийз, но този път се оказва, че терминаторите са се върнали още по-назад във времето и са убили родителите на Сара, когато тя е била още дете.

Отгледана е от Терминатора на Арни - Т-800, който е програмиран да я защитава... Но това не е единствената трансформация на познатите герои - синът й също се е променил и може да се окаже източникът на всички беди за човечеството...

"Терминатор Генисис", по кината у нас от началото на юли, трябваше да сложи началото на нова трилогия, 21 години след първия филм, на който Джеймс Камерън бе режисьор и сценарист.