Президентът Тръмп

Доналд Тръмп

американски бизнесмен, милиардер, 45-ия президент на САЩ

Роден на 14 юни 1946 г. в Ню Йорк, той е бизнес магнат в сферата на недвижимите имоти, инвеститор, автор на десетки книги, риалити звезда (като водещ на тв шоуто "Стажантът") - и 45-ият президент на САЩ. Печели първичните избори в повечето щати, събирайки достатъчно гласове, за да бъде кандидатът на Републиканската партия в конкуренция с 16 други претенденти. През юли 2016 посочва за свой вице Майкъл Пенс, губернатор на щата Индиана, и е официално номиниран от националната партийна конференция в Кливланд. След изборите на 8 ноември той стана най-възрастният президент, встъпил в длъжност (на 20 януари 2017 г.).

Преди това е главен изпълнителен директор на семейната компания The Trump Organization, където е започнала и кариерата му. Основател е и на Trump Entertainment Resorts, която управлява многобройни казина и хотели по цял свят. Негов е и лицензът за провеждането на конкурса за красота "Мис Вселена".

Има три брака, два от които с източноевропейки. Първата му съпруга Ивана е модел и ски-състезателка от Чехословакия, втората е актрисата Марла Мейпълс, а настоящата, първата дама Мелания - бивш топмодел от Словения. От тях има пет деца, а с него в Белия дом влиза и 10-годишният му син Барън (но след като завърши учебната година в Ню Йорк).

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност