Продължението на научнофантастичния хорър трилър от 2018 г. е режисирано отново от съпруга й, актьора Джон Кразински

Емили Блънт сигурно и досега съжалява, че заради договорните си задължения да участва в "Пътешествията на Гъливер" (2010) е била принудена да откаже ролята на Наташа Романоф / Черната вдовица в комиксовите екранизации на "Марвъл", която отиде при Скарлет Йохансон.

Видео: Черната вдовица със самостоятелен филм

Това обаче й даде възможност да се снима и в разнообразни по жанр филми като "Агенти на съдбата" с Мат Деймън, "Риболов в пустинята" с Юън Макгрегър, "На ръба на утрешния ден" с Том Круз, "Looper: Убиец във времето" с Джоузеф Гордън-Левит, "Момичето от влака", "Сикарио", "Ловецът: Ледената война", предисторията на "Снежанка и ловецът", където си партнира с Крис Хемсуърт, мюзикълите "Вдън горите" и "Мери Попинз се завръща".

Сред тези заглавия обаче се откроява "Нито звук" / A Quiet Place (2018), научнофантастичен хорър трилър, с който съпругът й Джон Кразински дебютира като режисьор. Там актьорът, популярен от US версията на ситкома "Офисът" и сериала "Джак Райън", беше и неин екранен партньор.

Успехът на семейното им начинание - 340 млн. долара касови приходи при едва 20-милионен бюджет - доведе до продължение, чиято премиера трябваше да е още миналия март, но се забави с повече от година заради пандемията от новия коронавирус. Двамата обаче настояха филмът да не се пуска в стрийминг платформите, а да получи шанс да натрупа боксофис, като излезе първо на голям екран.

В "Нито звук 2" / A Quiet Place Part II, по кината у нас от 28 май, главната мъжка роля е поверена на Килиън Мърфи ("28 дни по-късно", сериала Peaky Blinders), Джон Кразински остава режисьор, а звездата на филма отново е Емили Блънт. Завръщат се и децата от първия филм: Ноа Жуп и глухата Милисънт Симъндс.

Съвсем скоро можем да гледаме и следващия филм с Емили Блънт - приключенският "Круиз в джунглата" / Jungle Cruise с Дуейн "Скалата" Джонсън, който също изостана от графика с цяла година, излиза на 30 юли едновременно в киносалоните и стрийминг платформата "Дисни плюс".