Актрисата Емили Блънт и екранният й партньор от премиерния "Мери Попинз се завръща" Лин-Мануел Миранда гостуват в шоуто на Джеймс Кордън, където представят заедно с водещия най-известните мюзикъли в историята

По случай премиерата на най-новия филмов мюзикъл на "Дисни" - "Мери Попинз се завръща", продължение на кинохита от 1964-та "Мери Попинз", - Джеймс Кордън обединява две рубрики в своето късно шоу по Си Би Ес.

Целта му е да накара Емили Блънт и Лин-Мануел Миранда да вместят в 12 минути цял куп емблематични заглавия от големия екран и Бродуей, при това ;максимално по-бързо и без право на втори дубъл.

Миранда е най-опитният в този жанр, още от 2008 г., когато дебютният му мюзикъл In the Heights печели няколко награди "Тони". По-късно той пренася на сцена като композитор и либретист филма "Мажоретки" (Bring It On), но истински нашумява през 2015 г. с мюзикъла на историческа тематика "Хамилтън".

В предаването е участвал и преди, но в друга рубрика - Crosswalk Musical (букв. "Мюзикъл на пешеходната пътека"), където с водещия представят песни от "Коса".

"Мери Попинз се завръща" е вторият му филм с "Дисни" след анимацията "Смелата Ваяна". Героят му тук е лондонски фенерджия, който е роднина на коминочистача, игран от Дик ван Дайк в оригиналния филм.

Емили Блънт пък влиза в обувките на легендарната си сънародничка Джули Андрюз ("Дневниците на принцесата", мюзикъла "Звукът на музиката"). Англичанката, която вече е на 83, започва своята дългогодишна кариера в игралното кино именно като ексцентричната бавачка на лондонското семейство Банкс - и веднага печели "Оскар" за ролята.

За разлика от нея 35-годишната Емили вече е звезда в Холивуд, където пробива още с "Дяволът носи "Прада" (2006). С Джеймс Кордън са пели в дует като пекаря и съпругата му още във "Вдън горите" (2014), също екранизиран от Роб Маршал.

Режисьорът има опит от Бродуей, а върховото му постижение в киното е екранизацията на мюзикъла "Чикаго" (2002), отличена с "Оскар" за филм на годината. Следващият му проект с "Дисни" пък е игрална версия на анимацията "Малката русалка".

Междувременно "Мери Попинз се завръща" се нареди между най-добрите филми на 2018 г. според Американския филмов институт, получи номинации за наградите "Златен глобус", а две от новите песни (от авторите на "Лак за коса") - The Place Where Lost Things Go и Trip A Little Light Fantastic - намериха място сред кандидатите за "Оскар".

Списъкът на мюзикълите, които тримата актьори изпълняват заедно в скеча от Късното шоу на Джеймс Кордън, включва както вечни класики, така и по-модерни произведения. По реда на представянето това са:

Кабаре / Cabaret
Чикаго / Chicago
La La Land
Красавицата и Звяра / Beauty and the Beast
Guys and Dolls
Евита / Evita
Аз пея под дъжда / Singin’ in the Rain
Мери Попинз се завръща / Mary Poppins Returns
Мъпетите / The Muppet Movie
Вълшебникът от Оз / The Wizard of Oz
Лак за коса / Hairspray
Мечтателки / Dreamgirls
Ани / Annie
Цигулар на покрива / Fiddler on the Roof
Вдън горите / Into the Woods
Little Shop of Horrors
Клетниците / Les Miserables
Мулен руж / Moulin Rouge
Веднъж / Once
Слава / Fame
Джентълмените предпочитат блондинки / Gentlemen Prefer Blondes
Mamma Mia!

"Мери Попинз се завръща" е по кината от тази сряда, 19 декември, озвучен на български.