Баладата на Селин Дион и Пийбо Брайсън Beauty and the Beast звучи в новото изпълнение на Ариана Гранде и Джон Леджънд, което озвучи и финалния трейлър

През 90-те жанрът "анимационен мюзикъл" беше в разцвет, а "Красавицата и Звяра" беше сред най-успешните му представители.

Сега героите на "Дисни" от френската приказка за Бел и омагьосания принц оживяват на екрана заедно с музиката на Алън Менкин ("Малката русалка", "Аладин").

Виж още: "Красавицата и Звяра" - 10 прилики между анимацията и игралния филм

Освен песните от оригинала, превърнат впоследствие в мюзикъл на Бродуей, новият игрален филм "Красавицата и Звяра", по кината от 17 март, съдържа три изцяло нови песни от композитора, създадени в съавторство с либретиста Тим Райс ("Цар Лъв", "Евита").

Две от тях - How Does A Moment Last Forever и Evermore - се изпълняват от Селин Дион и Джош Гробан.

За филма от 1991-ва гласовитата канадка, която миналата година беше сред най-търсените имена в "Гугъл", изпя в дует с Пийбо Брайсън и заглавната песен, удостоена с "Оскар", "Златен глобус" и "Грами".

Beauty and the Beast в анимацията се изпълнява от ветеранката Анджела Лансбъри, която дава гласа си на чайничето г-жа Потс. Сега баладата е записана наново от днешните попзвезди Ариана Гранде и Джон Леджънд, които заснеха и приказен клип в балната зала на замъка.

Припомнете си и дуетната версия на Селин Дион и Пийбо Брайсън, която се нарежда сред най-добрите филмови песни в историята на Холивуд.

На български Красавицата и Звяра се озвучават от певците Веси Бонева и Орлин Павлов, макар че по кината излиза и субтитрирана версия.