Нямаме търпение за екранизацията по едноименния фентъзи роман на Нийл Геймън и покойния Тери Пратчет. Вижте трейлъра с ангела и демона, Антихриста, адската хрътка, четиримата конници на Апокалипсиса - и самия Сатана

Дейвид Тенант, популярен като 10-ият и най-добър Доктор Ху, и Майкъл Шийн, нашумял като Тони Блеър в "Кралицата" и вампира Аро в сагата "Здрач", са демонът Кроули и ангела Азирафел в серийния филм по "Добри поличбиПравите и акуратни предсказания на Агнес Нътър, вещица" (1990).

Екранизацията на фентъзи романа от покойния Тери Пратчет и Нийл Геймън, който е изпълнителен продуцент на проекта, вече втора година е сред най-очакваните тв сериали, а премиерната й дата в онлайн платформата на "Амазон" е 31 май.

Трейлърът ни показва и други ключови персонажи като Антихриста, адската хрътка и самия Сатана, озвучен от Бенедикт Къмбърбач. Господ бог отново е жена - носителката на "Оскар" Франсис Макдорманд ("Фарго", "Три билборда извън града"), а Смърт, един от четиримата конници на Апокалипсиса, говори с гласа на Брайън Кокс. 

Останалите трима са: Война (Мирей Енос, "Z-та Световна война"), Глад (Юсуф Гейтуд, сериала "Древните") и - в съвременната му версия - Замърсяване (филипинката Лурд Фаберес, сериала "Залезът на тамплиерите").

Последната потомка на Агнес Нътър на име Анатема Дивайс се играе от Адрия Архона ("Огненият пръстен 2", сериала "Изумруденият град") е Анатема Дивайс, а комикът Джак Уайтхол е Нютон Пълсифър, далечен правнук на човека, изгорил вещицата на клада...

В актьорския състав са още звезди като Миранда Ричардсън (сериала "Злостър, черното влечуго"), която е медиумът Мадам Трейси, сър Дерек Джейкъби - ангела Метатрон, и Джон Хам (сериала "Момчетата от Медисън авеню") като архангел Гавраил.

Срещу него се изправя Ана Максуел Мартин (от новата екранизация на "Десет малки негърчета"), която предвожда силите на Ада в ролята на Велзевул.

Режисьор е шотландецът Дъглас Маккинън, снимал сериали като "Доктор Ху" и "Друговремец", както и ретро епизода на "Шерлок" - "Кошмарната булка".

Подгряващият трейлър описваше дълговековното приятелство между ангела и демона, които трябва да обединят силите си, за да предотвратят свършека на света. Песните на "Куин", с които са озвучени първите кадри, също са част от сюжета...