Гледали сме я да пее хитовете на АББА в Mamma Mia!, но сега актрисата с най-много номинации за "Оскар" има ключова роля в друг филмов мюзикъл

"Вдън горите" / Into The Woods на "Дисни" екранизира едноименния мюзикъл от Стивън Сондхайм (1987 г.), по приказките за Пепеляшка, Червената шапчица, Рапунцел, Джак и бобеното зърно... Режисьор е Роб Маршал ("Чикаго"), а по кината я чакаме след Коледа.

Освен Мерил Стрийп като злата вещица, участват Джеймс Кордън и Емили Блънт в ролите на пекаря и жена му, станали жертва на магията й. Джони Деп е Големият лош вълк, а Крис Пайн и Ана Кендрик - принцът и Пепеляшка. Друга актриса от Mamma Mia! - Кристин Барански, пък е мащехата на Пепеляшка.

14-годишният Даниел Хътълстоун, който игра Гаврош в "Клетниците", е Джак, а в майка му се превъплъщава Трейси Улман. Макензи Моузи ("Дързост и красота") е Рапунцел, а нейният принц - Били Магнусен ("Докато свят светува").

Това впрочем не е първият филм по мюзикъл на Сондхайм - Тим Бъртън екранизира през 2007-а зловещия "Суини Тод: Бръснаря демон от Флийт стрийт" с Джони Деп и Хелена Бонам Картър.