Поводът е неговото участие - и отпадането му - от седмия сезон на китайското музикално риалити Singer

Тази година България няма да изпрати певци на Евровизия в Израел, след като последния път не успя да затвърди доброто впечатление, оставено от второто място на Кристиан Костов в Киев през 2017-а

Видео: Втори сме на Евровизия 2017, спечели Португалия

Междувременно тийнейджърът продължава да се изявява не само в родната си Русия - преди седмица, в навечерието на своя 19-и рожден ден, той беше елиминиран от седмия сезон на китайското музикално риалити Singer (Певец). Там беше най-младият участник в историята на предаването (оттам и прозвището му Xiao K, т.е. Малкия К) и се състезаваше с шестима други певци, вкл. руската звезда Полина Гагарина.

Това не е първото му участие в Китай - през 2017 г. Крис пее там на конкурса "Мис Свят". Пред Billboard Radio China напомня, че е не само българин и руснак, но и азиатец, тъй като майка му е от Казахстан. Именно това го мотивирало да се включи, макар да не харесвал подобни състезания (нищо че е започнал кариерата си от българския X-Factor).

Освен песента си от Евровизия Beautiful Mess, в Singer изпълнява кавъри на парчета като Hello на Адел, Crazy на "Нарлз Баркли", Don't и I See Fire на Ед Шийрън, In My Blood и Stitches на Шон Мендес, пее дори на китайски, но в крайна сметка отпада доста преди финала на 5 април. 

Той обаче се похвали в "Инстаграм", че с над 11 млн. прослушвания само за ден последното му изпълнение е станало номер 1 в най-голямата музикална платформа за стрийминг QQ Music China, която има около 800 млн. потребители,

Източник: сп. Билборд