Скарлет Йохансон се завръща в ролята на Наташа Романоф от поредицата комиксови кинохитове за Отмъстителите. По кината от 1 май 2020 г.

Първият трейлър "Черната вдовица" предлага всичко, което феновете на "Марвъл" очакват: визуално пиршество, екшън и драма, напрежение и мистерия, а в добавка - и една красива и разтърсваща история, загатваща за филм с огромно сърце, точно като главната му героиня.

Самостоятелният филм за единствената жена в титулярния състав на Отмъстителите идва в кината от 1 май 2020 г., десетилетие след първата поява на Скарлет Йохансон като агентката на ЩИТ Наташа Романоф в "Железният човек 2" (2010).

Виж още: Киновселената на "Марвъл" продължава с още супергеройски филми и сериали

Сега тя е на 35 и предизвикателството пред нея е да пресъздаде предисторията на своя персонаж - бивш наемен убиец на КГБ, преминала към добрите и воювала с извънземните заплахи рамо до рамо с Железния човек, Тор, Капитан Америка, Ястребовото око и Хълк, чието алтер его Брус Банър дори й беше нещо като гадже.

През последното десетилетие актрисата е участвала в седем филма от киновселената на "Марвъл комикс". Освен в четирите части за Отмъстителите, тя има активна роля и в "Завръщането на първия Отмъстител" и "Първият отмъстител: Войната на героите", където "дезертира" в отбора на Стив Роджърс / Капитан Америка.

Действието на "Черната вдовица" се развива в промеждутъка между събитията от третия самостоятелен филм за Капитан Америка ("Първият отмъстител: Войната на героите") и "Отмъстителите 3: Война без край". Тогава супергероите са разединени, а част от тях, вкл. агент Романоф, са в немилост, дори принудени да излязат в нелегалност.

Докато е беглец от закона, Наташа, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от своето мрачно минало...

За да се завърне като Черната вдовица след саможертвата й в "Отмъстителите: Краят", която слага удовлетворителен финал на нейната история, Скарлет Йохансон държи самостоятелният филм да е нещо наистина впечатляващо: "Не исках да е поредната предистория за раждането на един супергерой, а нещо истинско, което се връзва с персонажа.. За да направим този филм, трябваше да има истинска причина. Надявам се да е едновременно експлозивен и динамичен, с всички страхотни елементи на жанра, но и да разглежда теми като съмнение, срам, съжаление..."

Като сродни съветски персонажи в "Черната вдовица" й партнират Флорънс Пю ("Семейни кютеци") в ролята на нейната "сестра" Елена Белова и Дейвид Харбър (новия "Хелбой") като Алексей Шостаков / Червения пазител, някаква соцверсия на Капитан Америка. 

Рейчъл Уайз ("Фаворитката") е Мелина Востокоф / Желязната девица, а Уилям Хърт се очаква да възпроизведе ролята на ген. Тадеус Рос, бъдещия държавен секретар на САЩ, която изпълни още в "Невероятния Хълк" (2008).

Както подобава на женски филм, режисьорът също е от нежния пол - австралийката Кейт Шортленд (Berlin Syndrome), по сценарий на Джак Шейфър ("Мошенички от класа") и Нед Бенсън (The Disappearance of Eleanor Rigby).

Междувременно тази есен Скарлет участва в два филма, които са сред фаворитите за "Оскар" и може да й донесат първите в кариерата й номинации за престижните статуетки: редом с Адам Драйвър в Marriage Story и "Джоджо Заека" на режисьора Тайка Уайтити ("Тор: Рагнарьок"), който играе Адолф Хитлер.